Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, 2022 yılı boyunca 1982 adetinin tüketici lehine sonuçlandığı toplam 3811 adet şikayet karara bağlandığını söyledi.
Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, 2022 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Maden yaptığı değerlendirmede 2022 yılında 3811 adet şikayetin karara bağlandığını ve 1982 adet şikayetin tüketicinin lehinde sonuçlandığını söyledi. 575 başvurunun işlemlerinin devam ettiğini ve 2023 yılına devredildiğini ifade eden Maden, “2022 yılında tüketici hakem heyeti başkanlığımızca 3942 tüketici şikayeti yapılmıştır. Aynı dönemde Başkanlığımızca 3811 adet şikayet karara bağlanmıştır. Bunların 1982 adeti tüketicinin lehine sonuçlanmıştır. 575 adet dosyanın işlemleri halen devam etmektedir. Şikayetler şahsen Kaymakamlıklarımız bünyesinde bulunan irtibat bürolarımıza ve  İl Müdürlüğümüze başvuru yapılarak olabileceği gibi Kurumumuza ait www.tüketici.gov.tr internet adresinden mobil imzalı veya e-imzalı olarak da kabul edilmektedir. 
Tüketicilerimizin en yoğun şikayetleri ayakkabıdan olmuştur. 2022 yılında toplam 445 adet ayakkabı, 246 adet cep telefonu şikayeti alınmıştır. Bunların dışında en çok başvuru elektrik, telefon ve internet abonelikleri ile beyaz eşya ve mobilya hakkında yapılmaktadır. Tüketicilerimiz yaşadıkları uyuşmazlıkta ilçelerde Kaymakamlıklarımıza Merkezde İl Müdürlüğümüze başvuru yapabilirler yada evlerinden e-devlet şifresi ile de şikayette bulunabilirler. 

ÜST LİMİT 66 BİN TL

Tüketicilerimiz şikayetlerini hiç bir bedel ödemeden gerçekleştirebilmektedir. Şikayetinin sonunda haksız bulunsalar dahi herhangi bir cezai yaptırım ya da bedel ödemek zorunda kalmayacaklardır. Bu nedenle tüketicilerimizi 66.000 TL ye kadar yaşadıkları uyuşmazlıklarda haklarını arama noktasında daha hassas davranmaya davet ediyorum. Bu tutar her yılı yeniden belirlenmektedir” dedi.

HABER: AYTAÇ ÖZTÜRK

Editör: Haber Merkezi