Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Burak Erol maden işçilerimizin deprem bölgesinde yapmış olduğu çalışmalardan ötürü tebrik etti. Başkan Erol ayrıca inşallah milletimiz böyle bir durumla tekrar karşı karşıya kalmamasını temenni etti.

Erol’un açıklamaları şu şekilde;

“ Bu deprem öncelikle 300 yılda 500 yılda bir görülür. Baktığınız zaman bu konuyla ilgili bilim adamlarının değerlendirmeleri ve tarihsel sürece baktığımız zaman 300 500 yılda bir gerçekleşen büyük bir deprem en son 1516 yılında 230 bin kişi bir can kaybı var bu olanda  bizim dönemimize denk geldi öncelikle milletimizin ülkemizin tüm insanlığın başı sağ olsun arkada kalanlara baş sağlığı diliyoruz yaralılarımıza da Cenabı Haktan Acil şifalar diliyoruz. İlk andan itibaren devletimiz ve milletimiz tüm partiler, tüm siyasi partiler, tüm sivil toplum kuruluşları, tüm dernekler elbirliğiyle oradaki enkaz kaldırmaları ile  ilgili hem oradaki yaraları sarmayla ilgili büyük bir bütünlük, büyük bir özveriyle, fedakarlık da bir çalışma yürütüldü ve halende bu çalışma yürütüyorlar. Özellikle böyle dönemlerde kesinlikle hiçbir siyasetçinin, siyasinin milletin birliğini bütünlüğünü ve dayanışma ruhu Hiçbir söze hiçbir cümleye yer vermemesi gerekiyor. Biz de Saadet Partisi olarak genel merkez olarak bir koordinasyon merkezi kurduk Saadet Partisi olarak çalışmalara orada çadır kurulumu, aş evi ve diğer ihtiyaçları soba ihtiyacını karşılamak üzere organizasyonlar yapıyoruz. İnşallah hızlı bir şekilde 11 ildeki yıkılan binaların zarar gören fabrikalarının, tarım işletmelerinin hızlı bir zaman diliminde tekrar yerine konma noktasında önemli çalışmalar milletimiz buna destek verecektir. Dün akşam hep beraber izledik “Tek Yürek”adi altında büyük bir yardım kampanyası bu kampanyayada gördüğünüz gibi 8 milyon mesaj atıldı. Bu kadar büyük bir kısa mesaj ile 50’şer lira bağışlandı ve vatandaşlarımız, işadamlarımızdan, çocuklarımız, evlatlarımız kumbaralarını kırıp buraya gönderdiler yani büyük bağışlar önemli ama bizim içinde en önemli olan husus biliyorsunuz bereket, azın çok etmesidir. Kimin parasını kime şifa olacağını bilemeyiz. Özellikle o evlatlarımızın kendi kumbaralarını kendi eğitimleri için biriktirdikleri paraları böyle bir kampanyaya bağış yapması çok manidardır ve çok önemlidir bu bağışların artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Milletimizin tekrar başı sağ olsun ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz.

YERİN 600 METRE AŞAĞISINDA ÇALIŞAN MADEN İŞÇİLERİMİZ

Türkiye Taşkömürü Kurumu‘nun madencilerimizin zaten biliyorsunuz yerin 400 metre altında 600 metre altında bir ton iki ton on ton günlük üretimler belli kömür çıkarmak üzere bir çalışma yürütüyorlar bu tür çalışmalara alışık 400 metrenin altına 600 ve deniz seviyesinin altında dediğimiz alanlarda kömür çıkartıyorlar. O tahkimatlarımız domuz damı dediğimiz tahkimatla bir çok insanın kurtarıldığını hep beraber izledik. Ben madenci kardeşlerimize Zonguldaklı madenci kardeşlerimize tekrardan tebrik ediyorum milletimizin bu tür olaylarla bir daha karşılaşmamasını Cenab-ı haktan niyaz ediyorum milletimizin başı sağ olsun milletimiz var olsun” dedi.

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi