"Geride Kaanlar" isimli kitabının imza ve söyleşi gününde konuşan Eğitimci-Yazar Sevda Orhan, çocukluğunu girip de geçtiğini ve kömürle büyüdüklerini ifade etti.

Eğitimci-Yazar ve emekli Öğretmen Sevda Orhan’ın “Geride Kalanlar” adlı kitabı için  söyleşi ve imza günü etkinliği düzenlendi.
Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) tarafından maden mühendisleri odası lokalinde düzenlenen söyleşi ve imza günü etkinliğine genel madensel Sendikası Genel Başkanı Hakan yeşil ve Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Zonguldak Barosu Başkanı Av. Türker Kapkaç ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

ZOKEV Başkanı Kürşat Coşkun yaptığı açılış konuşmasında etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Sevda Orhan etkinlikte hayatını yaşadıklarını anlattı.
Çocukluğunun siren ve ambulans seslerii ile geçtiğini belirten Sevda Orhan,  " Göçük mü oldu diye yüreğimiz titrerdi" dedi.

Sevda Orhan, "Ben Zonguldak'ın en eski kömür Bölgesi olan Gelik de çocukluk ve gençlik yıllarımı geçirdim. Bir madenci çocuğuyum babam eğitini bir madenciydi. Merhum Kemal Kapkaçın bakkalı vardı ve orası Türkiye'nin ilk süper marketiydi dükkanda madenciler için olması gereken tüm ürünler vardı. Biz ayrıca ölümlerle haşır neşir büyüdük çevremizde hep ölümleri yaşadık.
Biz okuma yazmayı kömürle öğrendik kalem yerine kömürle yazardık." dedi.
Sevda Orhan daha sonra kitabını imzaladı.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi