Genel Maden İşleri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, "Gözleri kara yürekleri tertemiz ellerin nasırlı madenci kardeşlerimiz Bölgede şu an destan yazdılar" dedi.
Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizi etkileyen büyük deprem felaketi sonrası Türkiye Taş Kömürleri Kurumu'nda çalışan 3800 madenci deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.
Madencilerin sayısız vatandaşı enkaz altından canlı olarak kurtarmaları, girilmez denilen yerlerden girerek imkansızı başarmaları sevinçte karşılandı.
Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Hakan Yeşil ve Genel Merkez yöneticileri Tayfun Demir, İsa Mutlu, Yener Arslanbuğa ve Yalçın Yiğit deprem bölgelerinde 4 günlük ziyaret gerçekleştirdiler, madencilerle birlikte arama kurtarma çalışmalarına katıldılar.
Zonguldak'a geri dönen Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil madencilerin bölgede destan yazdıklarını ifade etti.
Gazetecilerin soruların cevaplandıran Genel Maden İşçileriSendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil şunları söyledi:

MADENCİLERİMİZ CANLARI PAHASINA MÜCADELE EDİYOR

Türkiye’nin başı sağ olsun. 4 gün boyunca deprem bölgesini ve canla başla çalışan maden işçilerimizi ziyaret ederek destek olmaya çalıştık. Çok büyük bir afet. İki büyük depremin olması sebebiyle dünyada emsali görülmemiş bir yıkımla karşı karşıya kaldık. Bölgenin durumu iyi değil. Bölgede maden işçilerimiz olayın olduğu ilk günden itibaren göreve hazırlandılar. Şu anda 3 bin 800 TTK maden işçileri sahada arama ve kurtarma çalışmalarına destek veriyor. İşçilerimiz özveriyle sizlerin de gördüğü gibi tüm Türkiye’nin takdirini toplanarak canları pahasına mücadele veriyorlar. Birçok yaralıyı kurtardılar. Gece gündüz demeden sanki kendi anneleri, babaları kardeşleriymiş gibi enkaz altındakileri çıkarmak için canla başla mücadele verdiler ve vermeye devam ediyorlar. Hiç dinlenmeden usanmadan günlerdir bunu yapıyorlar. Ben hepsine teşekkür ediyorum. 

BÖLGE HALKINDAN MADENCİLERE ENKAZA GİRİP YAKINLARIMI KURTARSIN DİYE BÜYÜK TALEP VAR


Bölgelerde madenciler gelsin, madenciler enkaza girip yakınlarımı kurtarsın diye halkan yoğun talep var. Bunun sebebi madenci günlük yaşamında çalışma ortamlarında ne yaptıysa domuz damı ve tahkimatlarla güvenlik koridoru oluşturarak enkaz altındaki vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyor. Bu şekilde vatandaşlarımızı çıkartmayı başarıyorlar. Domuz damı Türkiye’nin gündemine oturdu. Bu tahkimat sistemi bizim her gün yeraltında madenci kardeşlerimizin günlük çalışma şeklidir.  Madenciler bunu çok iyi bilir. Bu çalışma şekillerini orada uygulayarak enkazdan çıkartıyorlar.

BÜYÜK BİR YIKIMLA KARŞI KARŞIYAYIZ.3800 MADENCİMİZ  DEPREM BÖLGELERİNDE GÖREV BAŞINDA.

İlk etapta az işçi gitti iddiası
Büyük bir yıkımla karşı karşıyayız. İlk gün biraz sıkıntı çekildi. İkinci gün biraz daha bu aşıldı. Madenci arkadaşlarımızda ilk gün biraz sıkıntı çektiler. Sonrasında ekipman ve diğer ihtiyaçlar karşılanmaya başladı. Karayolunun yanı sıra uçak ve helikopterler madencilerimiz bölgeye sevk edildi. Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir madenci çıkışı oldu Zonguldak’tan. Tahlisiye ekiplerimiz 250 kişi. Tamamen donanımlı ve eğitimli. Ama bu deprem için TTK ve MTA işçilerimiz olarak bölgedeyiz ve var gücümüzle çalışıyoruz. MTA işçilerimizde Gaziantep’te çalışmalara katıldı. Hepsine teşekkür ediyorum.


MADENCİLERİN DEPREM BÖLGESİNDE NASIL GÖREV YAPTIĞINI TÜM TÜRKİYE GÖRDÜ..

Burada çıkarmamız gereken sonuçlar var. Türkiye deprem bölgesi. Her daim deprem bölgesinde arama ve kurtarma çalışmasına katılacak uzman ekiplerin hangi sektör olursa olsun yarın deprem olacakmış gibi hazır olmaları gerekir: Bunların eğitimi verilmesi çok önemli. Yarın deprem olmayacağı garantisi yok. Uzman arkadaşların deprem bölgesinde neler yaptığını tüm Türkiye görüyor. Gelecek günlerde bunun planlanması ve çalışması yapılmalıdır. Uzman ekiplerin teçhizatlı ve hazır durumda olmaları gerekiyor. Bunların çalışmasının en kısa sürede yapılması gerektiğini deprem bölgesinde gördük.

GÖZLERİ KARA YÜREKLER TERTEMİZ ELLERİ NASILDI MADENCİ KARDEŞİM ŞU ANDA BÖLGEDE DESTAN YAZIYORLAR

AFAD olur, belediye olur arama ve kurtarma çalışmalarına aktif katılan kurumların bir araya gelerek bir çalışma yapmalılar. Bizde bunun için elimizden geleni yapacağız. Maden işçilerimiz her gün kelle koltukta çalıştığından bu konuda cesaretli ve özveriyle çalışıyorlar. Gözleri kara, yürekleri tertemiz elleri nasırlı madenci kardeşlerimiz şu anda bölgede destan yazdılar ve yazmaya devam ediyorlar.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi