Ufukta gözüken seçimlere ilişkin olarak  siyasi partiler birer birer vaziyet alırken takımı sahaya süren ilk partilerden biri de Saadet Partisi oldu.

Bu partimizin il başkanı Burak Erol Zonguldak'a gelen Saadet Partisi yönetim kadrosundan isimleri düzenlediği kahvaltılı bir basın toplantısıyla kamuoyuna tanıttı.

Çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda ev sahipliği yapan Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol partisinin yönetimindeki isimleri basın mensuplarına tanıtırken ülke ekonomisi, enflasyon, politik gelişmeler, sosyal içerikler vb. konulardaki parti görüşlerinin de basına aktarılmasına olanak sağladı.

Bu arada biz de Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş'e bazı sorular sorduk...

Cumhurbaşkanının üçüncü kez adaylığını sorduk, "anayasa izin vermiyor" yanıtını aldık ama "keşke aday olsa da sandıkta kendisini yensek" yanıtı da bu cümlelere eklendi.

Sinan Ateş cinayetinin MHP ile bağlantısının olup olmadığını sorduk; "konu yargıda, fazla yorum yapmayalım" yanıtını aldık.

Ekonomi gibi bir bilim dalının "Nas" gibi dini kurallarla izah edilip ya da yönetilip yönetilemeyeceğini de sorduğumuzda Genel Başkan Yardımcısı Güneş'ten faiz olayının ekonomiye verdiği tahribat üzerine bir dizi söylem dinledik.

Tüm bu soru cevaplar gerçekleşirken Saadet Partisi İl başkanı Burak Erol da ara sıra  yaptığı esprilerle toplantıya renkli bir hava gelmesine olanak sağladı, resmiyeti de ortadan kaldırdı.

İyi de oldu!..

Toplantıdaki konuşmalar ve  partinin görüşleri hakkındaki detayları bu gün sayfalarımızda bulacaksınız, biz sadece şunu ekleyelim; Dedeman Salonlarındaki güzel bir  kahvaltıyla güne güzel başladık, bu arada hizmette kusur etmeyen restoran görevlilerini şef garson Onur Erten nezdinde kutlayalım ve "Saadet Partisi sahada" diyen Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol'a "Zonguldak'ta da Burak Erol sahada" diyerek politik hayatında başarılar dileyelim...

SORMAYA KORKUYORLAR

İnsanlar yani bu ülkenin insanları 20 küsur yıllık iktidarın kendilerine layık gördüğü çaresizliğin pençesinde olmanın ezikliğini yaşıyorlar.

Çıkın gezin pastane pastane; cafe cafe...

Çay 15, kahve 30-50 arası, pasta zengin işi...

Hadi gel de bir dostunu ağırla; eskiden bir arkadaşınız geldiğinde "gel sana bir çorba ısmarlayayım..." derdiniz alır götürürdünüz, ne isterse yesin cebinizde paranız vardı, gücünüz yeterdi, yedirir içirirdiniz.

Ya şimdi?

İnsanlar sormaya korkuyorlar...

Yemeğinden filan geçtik, kahvehanede yanına oturduğunuz arkadaşınıza çay bile ısmarlamaktan kaçınıyorsunuz artık, hani şu hepimizin bildiği "yancılık" var ya; işte o olay iptal!..

Daha doğrusu enflasyon ve son zamlar ile keyfi fiyat artışları karşısında vatandaş iptal...

TEMEL DEDE

Genç partilinin  biri, Karadeniz'de propaganda gezisindeymiş, bir kahvede efendi efendi icraatlarını anlatırken arkadan Temel dede çapkın çapkın sormuş:

- "uy uşağım, sizin ha böyle karı-kız ayağınız var mi dur?"

Genç partili utanarak:

- "Estafirullah amca, zina günahtır, biz harama uçkur çözmeyiz" demiş ve konuşmasına devam etmiş.

Temel dede bu kez halden anlar bir edayla:

- "uy uşağum, siz rakı içey mi sunuz, başka bi şey çekey mi sunuz?

Genç partili hemen itiraz etmiş:

-" hayır amca; sarhoşluk veren her şey hem günahtır, hem mekruhtur, biz asla içmeyiz..."

Biraz daha zaman geçmiş, genç partili konuşurken temel dede yine sormuş:

- "uşağum, siz kumar oynay mi sunuz?"

Genç partili yine itiraz etmiş:

-"Asla amca, kumardan gelen para haramdır, biz asla oynamayız."

Bunun üzerine Temel dede dayanamayıp patlamış:

- "ula pohyiyenin oğli! Karı- kıza citmeysinuz, içki-miçki içmeysinuz, kumar da oynamaysinuz; ne masrafınız var ki bu kadar çalaysinuz?"