Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Atatürk ve silah arkadaşlarının, nasıl ki o yıllarda, ulus egemenliğine dayanan tam bağımsız Türkiye için çıktıkları yolda tek dayanakları millet iradesi olduysa, bizler de tam demokratik bir Türkiye’yi aynı iradeye yaslanarak kuracağız. Büyük zafer, 100 yıl sonra da bizlere ilham vermeye devam ediyor.” dedi.

Başkan Kantarcı, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kantarcı mesajında, “Bundan tam 100 yıl önce, 26 Ağustos 1922’de, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri.’ talimatıyla başlayan büyük taarruz, dünyadaki mazlum milletlerin umuduna dönüşecek büyük bir zaferle sonuçlanırken, ülkemizin tam bağımsızlığa kavuşmasını da sağladı. ‘Ya istiklal ya ölüm!’ diyerek yola çıkan Atatürk ve silah arkadaşları sonraki süreci adım adım örerek önce yurdu tüm işgalcilerden temizledi. Ardından saltanatı kaldırıp Lozan Antlaşması ile ülkenin tapusunu alan muzaffer kadro, en sonunda da cumhuriyeti kurarak egemenliği kayıtsız şartsız millete devretti.” dedi.

DEMOKRATİK, LAİK, SOSYAL, HUKUK DEVLETİ NİTELİKLERİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN TEMELİNİ OLUŞTURMAKTADIR

Cumhuriyeti kuranların, devletin üzerine bina etmeye çalıştıkları demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti niteliklerinin içinde yaşadığımız günlerde aşındırılmaya çalışıldığını söyleyen Kantarcı, “Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturan bu nitelikler ülkemizin dünya ile kucaklaşmasının, iktisadi kalkınmasının yegâne teminatı olduğu kadar bir arada yaşam irademizin de bağlayıcı harcıdır. Bu nitelikleri korumak, geliştirmek, cumhuriyeti yeniden aynı temeller üzerine oturtarak, ülkemizin, dünya milletleri arasındaki onurlu yerini almasını sağlamak bizlerin önündeki en yakıcı görevdir. Bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum. Bizden önceki kuşakların büyük meşakkatle kurdukları Cumhuriyeti, tüm kurum ve kurallarıyla işleyen eksiksiz demokrasi ile taçlandırarak gelecek kuşaklara devredeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.” dedi.

MİLLETİN İRADESİNE YASLANARAK TAM DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE’Yİ KURACAĞIZ

Kantarcı açıklamasını, “Bugün çok büyük zorluklarla boğuşan vatandaşlarımızın karamsarlığa kapılmasını gerektiren hiçbir neden yoktur. İçinde bulunduğumuz hiçbir koşul, Ulusal Kurtuluş Savaşı yıllarından çok daha zor değildir. Atatürk ve silah arkadaşlarının, nasıl ki o yıllarda, ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız Türkiye için çıktıkları yolda tek dayanakları millet iradesi olduysa, bizler de tam demokratik bir Türkiye’yi aynı iradeye yaslanarak kuracağız. Büyük zafer, 100 yıl sonra da bizlere ilham vermeye devam ediyor. Üreterek elde ettiği zenginliği toplumun tüm kesimlerine bölüştüren refah toplumunu hep birlikte oluşturacağız. İdeallerine yürekten bağlı bir kişi olarak buna yürekten inanıyor, bu duygu ve düşüncelerle büyük zaferi bizlere armağan eden Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum. Bu uğurda can veren tüm şehitlerimize rahmet diliyor, bağımsızlık ve özgürlük kahramanlarının aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. 100. yılını yaşadığımız büyük zafer hepimize kutlu olsun. Tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı yürekten kutluyorum.” diyerek tamamladı.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi