AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Birol Yiğit, "Suya bir yıl içinde %340'ı aşan zam yapıldı"diyerek Çaycuma Belediyesi'ne sert tepki gösterdi.

Yiğit, Çaycuma Belediye meclisinde alınan zam kararlarına AK Parti meclis grubu olarak şerh düştüklerini ve red oyu verdiklerini ifade etti.


Çaycuma ilçe Belediye Meclisinde 2023 yılı bütçesi 160 milyon lira olarak kabul edilirken, suya yapılan yüzde 100 zam ile suyun tonu 19.80 liraya yükseltildi.
Çaycuma Belediyesi Meclisi 2023 mali yılı gelir ve gider tarifesi ile analitik bütçeyi görüşmek üzere toplanan Kasım ayı 2. birleşiminde 2023 yılı bütçesi 160 milyon lira olarak belirlenmiş, bütçenin gelirler tarifesinde ise %100 oranında artışlar yapılmıştı.

Yapılan zamma tepki gösteren AK Parti Çaycuma ilçe Başkanı Birol Yiğit meclisteki AK Parti grubu olarak zam kararlarına şer düştüklerini ve ret oyu verdiklerini belirterek zamma sert tepki gösterdi.
1 ADET A-4 KAĞIT PARÇASINA HALKIMIZ 20O TL VERECEK
SON 1 YILDA SUYA YÜZDE 340'I AŞAN ZAM YAPILDI

AK Parti Çaycuma ilçe başkanı Birol Yiğit yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"1-Gelir tarifesi şerhi:

Gelir tarifesindeki tüm kalemlere özellikle su ücretlerine yapılan artışlar çok yüksek olduğundan bu yapılan gelir tarifesine AK Parti grubu olarak red oyu kullanılmıştır.

2-Bütçe Şerhi

Gelir tarifesi tarafımızca red oyu kullanıldığında ve bu tarife gelir bütçenin ayrılmaz parçası olduğundan 2023 yılı mali yılı analitik bütçe de ret oyu kullanıldı.

Merkezi hükümetimiz ve devletimiz enflasyonu düşürmek için büyük çaba sarf ediyorlar.Merkez Bankası piyasa tahmin raporuna göre yıl sonu enflasyon %63- dolar kuru 19, 54 TL 'dir.
Belediyemizin emlak gelir tahmini 12 milyon TL'dir. Merkezi hükümetten İller Bankasından 78-80 milyon TL gelecek olan para da 2023 yılı bütçesinin %50'sini oluşturuyor. Bu para belediye sınırlarına katılacak köyler ile daha da artacak. bütçenin %55'i kadar olacaktır.

Belediyemizden emlak değeri için alınan A-4 bir kağıt parçasına halkımız yapılan zamla 200 TL verecek.

2021 yılı aralık sonu suyun konutta -fiyatı 4,91 TL idi.
2022 yılı Ocak ayı ve Temmuz ayında yapılan yapılan ek zamlarla konutlarda su fiyatı 9,90 TL oldu.

Komisyonda oy çokluğu ile alınan kararda %100 zam kararı ile suya bir yıl içinde %340'ı aşan zam yapılmış oluyor.

Suyun içilebilirliği de ayrıca tartışılır.

Mecliste gelir tarifesindeki tüm kalemlere yapılan artışlar çok yüksek olduğundan red oyu kullanılmıştır"
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi