2021 yılında yapılan denetimden başarıyla geçerek mevcut belgesini yenileyen Çaycuma TSO’nun da aralarında bulunduğu, Akreditasyon sistemi denetiminden geçen oda ve borsaların sertifikalarının verildiği “Akreditasyon Belge Töreni”, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konferans Salonu’nda 9 Eylül 2022’de gerçekleştirildi.

 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene; Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ile oda borsa başkanları ve üst düzey çalışanları katıldı.

 

Törenin açılış  konuşmasını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Akreditasyon Kurulu Başkanı Faik Yavuz yaptı. Yavuz konuşmasında sistemin yaşadığı süreçle ilgili bilgi verdi ve başarılı sonuçlar alındığını vurguladı.

 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasında söz konusu sertifikanın oda ve borsaların verdiği hizmetin bir belgesi olduğunu belirterek akreditasyon sertifikalarını alan tüm oda ve borsa temsilcilerinden bu belgelerini her yere asmalarını rica etti. Ayrıca dünyanın bir değişim ve dönüşümden geçtiğini belirterek, TOBB ve oda-borsa camiası olarak bu değişim ve dönüşümün öncüsü olmak zorunda olduklarını ve akreditasyon sistemi sayesinde oda ve borsaların kendilerini geliştirdiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların girişimcilere en iyi şekilde hizmet üreten ve sunan merkezler haline geldiğini de kaydetti.

 

Şu an 365 oda ve borsadan 278'inin akredite edildiğini, 35'inin de sürecinin devam ettiğini belirten, tüm oda ve borsaların akredite olmasını hedeflediklerini söyleyen Hisarcıklıoğlu; talep ve görüşler doğrultusunda yeni hedeflere uygun, yeni bir akreditasyon standardı belirledikleri bilgisini de verdi.  

Hisarcıklıoğlu, yapılan bu değişikliklerle daha kaliteli kurumsal hizmet sunmayı hedeflediklerini ve sistemdeki kriterleri zorlaştırarak, oda-borsalara yeni ve daha yüksek bir hedef verdiklerini ifade ederek TOBB Akreditasyon Sisteminin 20. yılında oda ve borsaları bir üst lige daha çıkarmayı amaçladıklarına vurgu yaptı.

 

Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ise konuşmasında, hizmet kalitesinin belirli bir standarda bağlandığını gösteren akreditasyon töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Oda ve borsaların gümrükler ve bakanlıkla yakından ilgili olduğunu ifade eden Uçarmak, oda ve borsalarda verilen akreditasyonun, hizmet kalitesini belirli bir noktaya getirmesiyle ticari hayatı kolaylaştıracağını, oda ve borsalara disiplin kazandıracağını bildirdi.

 

Akreditasyon Belge Törenine katılan Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu, Genel Sekreter Alper Püren ve Akreditasyon Sorumlusu Kâmuran Mısırlı;  5 yıldızlı Oda hizmeti verildiğinin göstergesi olan “TOBB Akreditasyon Sertifikası”nı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Akreditasyon Kurulu Başkanı Faik Yavuz'dan aldı.

 

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu tören sonrasında yaptığı açıklamada; “Çaycuma TSO olarak üyelerimize en iyi hizmeti verebilmek için akreditasyonun önemini kavramış bir odayız. Çünkü Akreditasyon sistemi Türkiye genelinde Oda/Borsaların performans standartlarını yükseltmek ve üyeleri olan iş dünyasına daha etkili hizmet verilmesini sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir sistemdir. Akreditasyon süreci ile ilgili her türlü desteği üst yönetim olarak vermekle birlikte bu süreci iyileştirmek ve geliştirmek için faaliyetlerimize devam etmekteyiz. 2012 yılında TOBB Akreditasyon Sistemine dahil olan Odamız kez daha başarısını belgelemiştir” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi