Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, beraberinde meclis başkan yardımcısı ve 11.Meslek komitesi (gıda perakendecileri ve toptancıları) başkan yardımcısı Levent Sürmen, Akademik Danışman Doç.Dr.Ferdi Kesikoğlu ve Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya ile birlikte Çaylı Kurabiye firmasını ziyaret etti.

Çaylı Kurabiye firması sahibi Mücahit Savaş Çaylı, çaylı kurabiyesinin kuruluşundan bu yana gelişimi ve büyüme süreci hakkında heyete bilgi verdi. Firmanın yaklaşık 100m2’lik bir alanda faaliyete başladığını, hızlı bir şekilde yurtiçi pazarlarda yer bulduklarını ve büyüdüklerini belirterek halen 2000 m2 lik bir alanda imalat yaptıklarını ancak, yurtiçi pazarlardaki artış ve yurtdışı pazarlara da açılmalarıyla birlikte fiziki alanın yetersiz kalmaya başladığını, asgari 4000m2 lik kapalı alana sahip bir fabrika kurmak için sanayi parseli taleplerinin olduğunu ifade etti. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde yapılmakta olan sanayi sitelerinden yada Gökçebey Organize Sanayi Bölgesinden yer istediklerini söyledi. İngiltere, Amerika, Hollanda, Bulgaristan dahil birçok ülkeye ihracat yaptıklarını, Avrupa piyasasından daha fazla pay almak için Almanya pazarına da girmeyi hedeflediklerini bu konuda da Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’ndan destek beklediklerini söyledi. Sonrasında heyete fabrikayı gezdirerek üretim süreçleri, kullandıkları makinalar, üretim hattı ve pazarlama ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. 

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir “Çaylı Kurabiye İlimizin örnek işletmelerinden biri. Çeşit çeşit tatlı ve tuzlu kurabiyeler imal ediyorlar. Yurtiçinde birçok zincir markete satış yapıyorlar. Son birkaç yıldır sınırları aşarak Amerika, İngiltere, Hollanda, Bulgaristan gibi ülkelere ihracat yapıyorlar. Kendileri ile iftihar ediyoruz. Bugün ziyaretlerine geldik hem tesisi görelim hem de bizden beklentilerini öğrenelim istedik. Talep artışı ile birlikte üretim alanlarını ve depolama alanlarını büyütme ihtiyaçları olduğunu gördük.

Odamızın üzerinde çalıştığı ve önemli mesafeler aldığı sanayi parsellerinden istifade ederek büyümeleri konusunda kendilerine destek vereceğiz. Yine ihracatlarını artırabilmeleri için ihracat destek ofisimiz üzerinden, Pazar araştırması yaparak yurt dışında daha çok ülkeye daha fazla ihracat yapabilmeleri için çalışmalar yapacağız. Üyemiz Mücahit Savaş Çaylı ve ekibini kutluyorum. Avrupa standartlarında üretim yapıyorlar. Çok sayıda istihdam sağlıyorlar. Kendilerine İlimiz, Bölgemiz, Ülkemiz ekonomisine yapmış oldukları katkılar için teşekkür ediyorum. Adım adım tüm beklentilerinin gerçekleştirilmesine katkı vereceğiz. Daha çok üretecekler, daha çok ihracat yapacaklar daha çok istihdam sağlayacaklar. Bizde kendileri ile gurur duymaya devam edeceğiz dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi