AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar AK Parti Kilimli ilçe Başkanı Sedat Demirci'nin TTK Genel Müdürü ile ilgili açıklamasını etik bulmadığını ifade etti;

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, “TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu ile Kilimli AK Parti ilçe başkanı Sedat Demirciarasında yaşanan sözlü tartışmayı değerlendirdi

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, “Bu çok etik bir açıklama değildi, bir bürokratın ve bir siyasetçinin hangi partili olursa olsun hiç önemli değil aralarındaki aralarındaki o tartışmayı kabul etmek ya da doğru bulmak mümkün değil.
Bu kurumların kimliğine hakaret olur. Türkiye Taşkömürü kurumu genel müdürü Kazım Eroğlu olsun başka biri olsun Bu kurum şehrin kurumu kimse yıpratanmaz.
Kazım Eroğlu gider bir başkası gelir. Kurumla ilgili görüşlerimizi ifade ederken dikkat etmemiz gerekir. Burada çalışan yönetici konumunda olan kişilerin siyasi görüşüne bakmaksızın bu insanlar burada hizmet ediyor bu birincisi.
İkincisi ise siyasi anlamda birinin bu ifadeleri kullanmasını çok doğru bulmuyorum.
Bürokratın da böyle bir cevap vermesini doğru bulmuyorum. Olayın kamuoyuna bu şekilde yansımasını üzülerek izledik.
Sayın genel müdürümüzün ve ilçe başkanımızın yapmış olduğu bu açıklamaları doğru bulmuyorum.
Öyle siyasi malzeme yapılmamalı , Bu bir saygısızlıktır bunlarla ilgili açıklama yaparken de her iki tarafın kurumsal kişiliğine zarar vermemesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi