6'lı masadan önce Kanal Z Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı açıkladı

*** Aylardır Türkiye gündemini meşgul eden " 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı kim olacak ?" sorusunu Millet İttifakı'nın oluşturduğu 6'lı masadan önce Kanal Z Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı yanıtladı.

Kırlı, Yeni Adım'da yayınlanan köşe yazısında 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacağını kesin bir dille ifade etti.

Son derece iddialı ifadelerle kendisine ulaşan bilginin "kesin olduğunu" belirten Kırlı, bugüne dek bu tür öngörülerde yanılmadığını, Millet İttifakı'nın cumharbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklanacağını söyledi.

*** Yazısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmayan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ikna edildiğini ve masada Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin mutabakat oluştuğunu ifade eden Kırlı, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş seçeneklerinin devre dışı kaldığını vurguladı.

6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat'ta açıklanması bekleniyor.

Simge Kırlı'nın köşe yazısında belirttiği gibi, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanlığı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklanması halinde büyük bir gazetecilik başarısı olarak kayıtlara geçmiş olacak.

İŞTE O YAZIDAN ADAY AÇIKLAMASI

"Üzerine basarak söylüyorum,

Millet İttifakının adayı Sayın Kılıçdaroğlu,

Adaylığını kamuoyuna açıklayacaktır,

Şayet istihbaratım beni yanıltırsa bu kez,

Kamuoyundan özür dilemeyi de bilirim,

Kılıçdaroğlu oy oranını artırır mı bilinmez,

Ancak kıyasıya bir seçim mücadelesi göreceğiz,

Kimine göre Cumhur İttifakı yeniden seçilecek,

Meclis çoğunluğu Millet İttifakı’nın olacak,

Şimdiden ne dersek boş,

14 Mayıs’ta halk iradesini sandıkta gösterecektir."

Editör: Haber Merkezi