Genç Parti Zonguldak İl Başkanı Sibel Güneş, “Cumhuriyet, tesadüfen seçilmiş ve doğmuş bir yönetim şekli değildir. Cumhuriyet bizim için özgürlüktür, hürriyettir, demokrasidir, yaşam şeklidir” dedi.
Genç Parti Zonguldak İl Başkanı Sibel Güneş Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99.Yıldönümün kutlayarak şunları söyledi:
"Türk Milleti 'nin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare şekli Cumhuriyet idaresidir" diyerek 99 yıl önce ilan ettiği Cumhuriyetin o günden bu yana hiç sönmeyen bir meşale gibi ülkemizi aydınlatmaya devam ettiğini ifade eden Başkan Güneş mesajında şu görüşlere yer verdi.
Cumhuriyet bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü dayanışmamızı sağlayan, eşitliği ve özgürlüğü oluşturan, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin simgesidir;Bizim için cumhuriyet tesadüfen seçilmiş ve doğmuş bir yönetim şekli değildir. Cumhuriyet bizim için özgürlüktür, hürriyettir, demokrasidir, yaşam şeklidir. Cumhuriyet; Atatürk’tür; onun ilke ve devrimleridir. Cumhuriyet'i ve Cumhuriyet'in bize kazandırdığı hak ve özgürlükleri canımız pahasına korumaya ve yaşatmaya devam edeceğiz.
Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizn kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete ihlal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle anıyor, Türk Halkı'nın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi