Memleket Partisi Zonguldak İl Başkanı Mukadder Yalçın,"Cumhuriyetimize yönelik saldırılar, Cumhuriyet kurulduğu andan itibaren var ve biz bunu görmezden de gelemeyiz." dedi.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümünü kutladığını ifade eden Yalçın, şunları söyledi:

"Cumhuriyetin il kentidir Zonguldak, Bununla övünür ve gurur duyar iki katlı şehrin sakinleri. 
Değerli Zonguldak halkı; bildiğiniz üzere yaklaşık iki hafta önce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı  coşkulu kutlamalarla gerçekleştiremeyecek kadar acı bir facia yaşadık.  Bartın / Amasra Türkiye Taş Kurumu’ na bağlı Maden Faciasında yaşamlarını yitiren madenci kardeşlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı diliyoruz.
Cumhuriyetimizin 99 yılında; kendi haklarını kendi gücüyle elde etmiş,bağımsızlıktan ödün vermeyerek kişilikli ve onurlu bir duruşu olan bir ulusun yoktan var edildiğini hatırlatmaktan ve hatta cumhuriyeti konuşmaktan geri durmamalıyız. Cumhuriyetimize yönelik  saldırılar, Cumhuriyet kurulduğu andan itibaren var ve biz bunu görmezden de gelemeyiz.  
Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, on dört kitabından birisi olan Büyük Nutuk’ta, Kurtuluş Savaşı’na başlarken, gerçek kurtuluş için açıkça yeni bir devlet kurmaktan söz etmiş ve bundan söz ederken de bu yeni devletin, hâkimiyet-i milliyeye müstenit yani, “ulusal egemenlik” altında olacağını söylemiştir.
 “Kimsesizlerin Kimsesi” olan cumhuriyetimiz bugün, ne yazık ki bizim istediğimiz yerde değil. Yani geldiğimiz yere bakarak, tamam oldu, cumhuriyetimiz hedefine ulaştı diyebilir durumda değiliz. Cumhuriyetin hedefleri açısından baktığımızda, ülke olarak birden çok devrime ihtiyaç hisseder durumdayız. Demokrasi kültürünün olmadığı bu coğrafyada, düzgün işleyen bir hukuk sistemimiz yok.  Dış politikamız ve eğitimimiz dünyanın çok çok gerisinde. İnsanlarımız çok daha mutlu olabilmeliydi örneğin; gencecik beyinlerimiz, yurt dışına gitmeyi en baştaki amacı olarak görmemeliydi. Sonra her yurttaş olarak ulusumuza daha çok hizmet edebilmeli ve ulusumuzu yüceltmeyi en başta gelen bir erdem, ülkü, hatta bir namus ve onur borcu olarak görmemiz gerekiyordu.
Memleket Partisi olarak; yürekten inanıyoruz ki, Cumhuriyetimiz ayakta kalacak, yıkılmayacak. Cumhuriyeti düşman olarak gören iç ya da dış odaklara cesaret vermeyerek, çalışarak, üreterek, ülke  sorunlarımıza hakim olarak, daha güzel yarınlar inşa edebiliriz ve işte o zaman korkacak bir şeyimiz kalmayacaktır.
Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını özlemle, minnetle ve saygıyla anıyor, YAŞASIN CUMHURİYET diyoruz."
(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi