Asma Mahallesi 95 Tulumba Sokak sakinleri, mahalleye doğalgaz gelmeyişinden yakınıyor.

2022 yılı yatırım programına alınmasına rağmen, belediyenin asfalt kırılmasın diye doğalgaz döşenmesine izin vermediğini söyleyen mahalle sakinleri milletvekilleri, belediye başkanı ve Akmercan yetkililerine seslenerek, biran önce doğalgaz getirilmesi ve verilen sözlerin tutulmasını istedi.

Kömürün tonunun 4 bin lira olduğunu ve kömür alamadıklarını hatırlatan mahalle sakinleri, mahalle muhtarına da doğalgaz konusunda ilgisiz kaldığı için tepki gösterdi.

Konuyla ilgili konuşan mahalle sakinleri gazetemize görüşlerini şöyle açıkladı:

Ayşe Uzunboy: Asma 95 Tulumba Sokakta oturuyoruz. Benim iki tane hastam var, kömür alacak durumumuz yok, kömürün tonu 4-5 bin TL yanına yaklaşılmıyor. 70 yaşındayım belim ağrıyor, gözüm rahatsız iki daireye bakıyorum, evin içi kışın ısınmıyor doğalgaz olsa böyle bir derdimiz olmaz. Çok zor durumdayız yetkililerden bir çare bekliyoruz. Çektiğimiz çile yeter artık.

Ali Uzunboy: Kaç defa müracaat ettik. İçişleri Bakanlığından 2022’de yapılacak dediler, yapılmadı. Ben tekrar başvuru yapacağım. Dağda doğalgaz var burda doğalgaz yok. Emekliyiz kömür alamıyoruz, kömüre devamlı zam geliyor. Acilen yetkililer doğalgaz işine çözüm bulsun.

Bülent Kurt: Biz bu konuyu 1-2 sene önce bildirdik, su hattını döşeyip asfaltı üzerine yaptılar buraya doğalgaz gelecek yapalım demediler. Hastalarımız var, kimse kömür alamıyor bayramdan sonra kömürün tonu 4 bin TL olacak. İnsanlar evlerini kapatıp çarşı merkezine doğalgazlı eve taşınma telaşı içerisinde. Akmercan’a başvurduk, Belediye’ye imza topladık, Başkan asfaltı kırdırmam dedi. Seçimden bu yana buraya ne muhtar, ne belediye başkanı, ne mahalle başkanı, ne ilçe başkanı hiçbir yetkili mahallemizin sorunları ile ilgilenmemiştir. Parkımızın aydınlatması yoktu başka mercilere başvurduk yaptırdık, muhtar ve yetkililer maaşlarını alıp oturuyorlar, hiçbir ilgi alaka yok. Kar yağıyor yollar 4 gün sonra açılıyor, bunun için acilen doğalgazın başlamasını istiyoruz çünkü; herkes mağdur durumda, 1 yıllık kalorifer maliyeti 20 bin TL kadar kimsenin bu parayı verebilecek gücü yok.

Muzaffer Saraç: Bu yörenin insanları hep emekli, kömür 4 bin TL olacak. Doğalgazın 2022 yılında bu mahalle için programa alındığı söyleniyordu ama hiçbir çalışma yok. Asfalt kırılmasın diye yapmıyorlarsa zaten 30 sene sonra asfalt geldi istemiyoruz, biz yine toprak yoldan gideriz yeter ki doğalgazı bağlasınlar. Milletvekillerinden, Belediye Başkanından ve muhtardan yardım bekliyoruz. Konuyu biliyorlar ama bir şey yapmıyorlar.

Osman Recepoğlu: Kömür bulamıyoruz, bulsak bile mahalledeki herkes göç etti hep yaşlı insanlar kaldı onlar için kömürü taşı, yak hasta insanlar var. Bizler bekliyoruz 2022’de yapılacak denildi, yaptıkları yolu tekrar yarmamak için buraya yapılacak doğalgazı ertelediler. Kömür alamıyoruz çok pahalı, ben koah hastasıyım alerjim var. Arkadaşlarımız imza toplayıp belediyeye gittiler. Bir an önce bizim mahallemize de artık doğalgazın bağlanmasını arzu ediyoruz.

Kezban Kara: Evde yatalak hastamız var, ev kışın çok soğuk oluyor haliyle sobayı yakıyoruz sobayı yakmak için kömür almak zorundayız. Emekliyiz, kömürü nasıl alalım kömür çok pahalı acilen doğalgaz yapılmalı. Bu durumla kimse ilgilenmiyor. Biz mağduruz imza topladık yollar yeni yapıldı diye doğalgaz bu sene yapılmayacakmış, kışın doğalgazlı bir ev tutup kiraya çıkacağız, başka çaremiz yok.

HABER: Neriman DENGİZ

Editör: Haber Merkezi