Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail maden yaklaşan kış ayları öncesinde özellikle kombilerin bakımlarına ilişkin servis fişlerinin mutlaka saklanması gerektiğini belirterek değişen parçaların muhafaza edilmesi gerektiğini söyledi.

Maden yaptığı açıklamada “Son zamanlarda İlimiz genelinde tüketicilerimizin elektronik aletlerinin tamirinden sonra yaşadıkları sorunlarda artış görülmektedir.
Bu nedenle tüketicilerimizin dikkat etmesi gereken önemli hususları hatırlatarak olası mağduriyetleri önlemek istiyorum.

DEĞİŞEN PARÇA TÜKETİCİYE VERİLMEK ZORUNDA

Tüketicinin korunması kanununa göre Yetkili servis istasyonlarının, bakım ve onarımını yaptıkları elektronik cihazlara ait değiştirilen yedek parçaları; garanti süresi içerisinde tüketiciye göstermesi, garanti süresi dışında ise tüketicilere vermeleri zorunludur.”
Servis istasyonlarının, satış sonrası hizmetler Yönetmeliği gereğince yapılan işlemleri belirten hususları içeren servis fişini düzenlemesi bir nüshasını tüketicilere vermesi de yine kanun gereğince zorunludur. Özellikle doğalgaz kombilerinin arızalarında değişen parça tüketicimizde olmadığı zaman gerekli inceleme yapılamadığından tüketicilerimiz mağdur olmaktadır. Bu nedenle tüketicilerimiz servis fişlerini mutlaka saklasınlar ve değişen parçaları muhafaza etsinler” dedi.

HABER: AYTAÇ ÖZTÜRK

Editör: Haber Merkezi