Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir ve Ak Parti Zonguldak milletvekilleri Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu, EPDK'nın yerli kömüre ağır darbe vuran son kararının düzeltilmesi için Ankara'ya gidip, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan ile görüştü.

Zonguldak Heyeti, Bakan Yardımcısına kararla ilgili endişelerini anlatıp, düzeltilmesi yönünde görüşlerini açıkladılar.

EPDK tarafından ithal kömürle çalışan santraller için üst limit 2500TL, yerli kömür kullanan santraller için ise üst limit 1200TL olarak açıklandı.

Yeni düzenleme Zonguldak’taki yerli kömür üretimini olumsuz etkiledi. İthal kömüre teşvik verilmesi ise rödövansçıları sıkıntıya soktu ve çalışanları işsiz kalma durumu ile karşı karşıya getirdi.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Kanal Z’de yaptığı yayında rödövansçıların mağdur edilmesine izin vermeyeceklerini, EPDK ve Bakanlık yetkilileri ile görüşeceklerini söylemişti.

ZTSO Başkanı Metin Demir, beraberinde Ak Parti Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar ile birlikte EPDK"nın kömür kararı sonrası Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan ile görüştü. Zonguldak heyeti Bakan Yardımcısı Tancan'a rödevansçıların sorunlarını anlattı, teşvik verilmesini istedi ev EPDK'nın kararının Zonguldak kömürüne ağır darbe vuracağını iletti.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi