Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde avlanmak için denize açılan Balıkçı Gırgır’ının ağına dalgıçlar için denize atılan hurda uçak parçaları takıldı. Uçağın parçaları ağlardan temizlenirken, tekne yetkilileri, uçağın ağlara verdiği zararın yaklaşık 5 milyon lira olduğunu ifade ettiler. 

Olay Düzce’nin Akçakoca ilçesinin yaklaşık 14 mil açıklarında meydana geldi. İddiaya göre Trabzon ilinden Palamut avlamak için Ereğli’ye gelen Akgün Balıkçılık 3 balıkçı Gırgır’ı, Düzce’nin Akçakoca ilçesi 14 mil açıklarında ağ attı. Kısa süre sonra ağı çeken tekne tayfası, ağda balık yerine uçak enkazı ile karşılaştı. Yapılan araştırmada ise uçağın 2009 yılında Su Altı sporları tutkunları için parçalara ayrılan C-47 tipi askeri uçak olduğu öğrenildi. Uçak enkazı ile birlikte Ereğli Bozahane limanına gelen GIRGIR teknesinin tayfası, ağlardaki uçak parçalarını temizlemeye başladı.

Balıkçı Gırgır teknesi yetkilisi Atilla Gümrükçü, Düzce’nin Akçakoca ilçesinin 14 mil açıklarında Palamut için ağ attıklarını, ancak ağlarına su altı sporlarında dalgıçlar için kullanılmak üzere batırılan uçak enkazının takıldığını ve masraflarının yaklaşık olarak 4-5 milyon civarında olduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi