Zonguldak Valiliği koordinesinde afet bölgesinden Zonguldak’a getirilen depremzedeler, konaklayacakları yurt ve kamu kurumlarına ait misafirhanelere yerleştiriliyor.

Sağlık kontrollerinden geçirilen depremzedelere, rehberlik ve psikolojik danışmanlık mezunu öğretmenler tarafından psikososyal destek veriliyor. Misafirlerin her türlü kişisel bakım ve ihtiyaçlarının karşılanması için de imkan sunuluyor.

Deprem bölgesinden aileleriyle gelen çocuklar Zonguldak Öğretmenevinde kendileri için oluşturulan "Çocuk Oyun Odası" nda vakit geçirip depremin etkilerinden uzaklaşmaya çalışıyor.
İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Zonguldak Öğretmenevinde deprem bölgesinden gelen aileleri ile gelen çocuklar için oluşturulan  “Çocuk Oyun Odası “  ile ilgili paylaşımda bulunarak; “ Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilimiz etkileyen depremde binlerce ailemizle beraber çocuklarımızda etkilendiler. Deprem bölgesindeki illerimizden ilimize gelen depremden etkilenen vatandaşlarımız Valiliğimiz koordinasyonunda ilimizde konaklayacakları pansiyon, yurt ve kamu kurumlarına ait misafirhanelere yerleştiriliyor. Bu kapsamda  Zonguldak Öğretmenevimize yerleştirilen ailelerimizin çocukları için hoşça vakit geçirerek depremin etkilerinden uzaklaşmaları için “Çocuk Oyun Odası” oluşturduk. Çocuklarımız burada oyun, müzik gibi çeşitli etkinliklerle  vakit geçirirken rehber öğretmenlerimizin de desteğini alıyorlar. Yaşadıkları depremin etkilerinden uzaklaşıyorlar. Öğrencilerimize ve çocuklarımız her türlü desteğimiz devam edecek. Bu büyük deprem felaketinin  oluşturduğu yaraları birlikte sarmaya devam edeceğiz.” dedi.

(Haber-Ersin Çorbacı)

Editör: Haber Merkezi