Cumhurbaşkanı Erdoğan, en ufak bir ihmalin bile karşılıksız kalmayacağını söyledi

Bartın'ın Amasra İlçesi'nde TTK'ya ait kömür ocağında eksi 300 kotunda meydana gelen grizu patlamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır programını iptal ederek kaza bölgesine geldi.

Yetkililerden bilgi alan Erdoğan, devletin bütün imkanlarının seferber edildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, grizu faciasında hayatlarını kaybeden maden işçilerine, Allah'tan rahmet diledi, ailelerine taziyede bulundu. Şehit madenci ailelerinin devlete emanet olduğunu belirten Erdoğan, 41 maden işçisinin şehit olmasına neden olan grizu faciası ile ilgili olarak, kazanın duyulmasının hemen ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Adli makamlarımız canımızı, ciğerimizi yakan bu elim hadiseyi tüm boyutlarıyla soruşturacak, en ufak bir ihmali dahi karşılıksız bırakmayacaktır. Ben de birazdan Bartın'a doğru yola çıkacak ve tüm çalışmalara yerinde vaziyet edeceğim. Bir kez daha hayatını kaybeden maden işçisi kardeşlerime Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Bartın'ın yanı sıra bazıları İstanbul'a ulaştırılan yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin, milletimizin başı sağ olsun." şeklinde konuştu.

Öte yandan, grizu patlaması haberinin duyulması ile birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, Ak Parti Grup Başkanvekili Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç kaza mahalline gelerek arama ve kurtarma çalışmalarını yerinde izledi, yetkililerden bilgi aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra ise Gürdal Serenli için düzenlenen törene katıldı. Burada yaptığı konuşmada Erdoğan, "Gürdal evladımızı da maden şehidi olarak Hakka uğurluyoruz. Rabbim tüm ailesine sabırlar lütfetsin. Rabbim liva-ül hamd ismiyle müsemma sancağı altında sevgili habibine komşu eylesin" dedi.
"Birliğimizi beraberliğimizi hiç bir zaman kaybetmeyelim" diye devam eden Erdoğan, "İşte dünya bu. Bu dünyada birbirimizi kırmak, birbirimizi gücendirmek asla bunlar bizde olmamalı. Bir Müslüman bu noktada bütün hassasiyetini ortaya koymalı" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi