Klilimli SYDV, 15 hanede yaşlı engelli ve bakıma muhtaç kişilerin öz bakımlarını, ev temizliklerini gerçekleştiriyor.
Zonguldak'ta Kilimli İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Yaşlı ve Engelli Vatandaşlara Evde Temizlik ve Vefa Projesi' kapsamında kişisel bakımlarıyla temel ve zaruri ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken; yaşlı, engelli vatandaşlar ile ağır kronik hastalığı nedeniyle kendi öz bakımlarını yerine getirmekte zorluk çeken vatandaşlara yönelik evde temizlik ve öz bakım hizmetleri devam ediyor.

Kilimli SYDV görevlileri tarafından ilçe genelinde 15 hanede bakıma muhtaç ve yaşlı ve engelliler ve kendi öz bakımlarına yapmakta zorluk çeken ağır kronik hastalara öz bakımları düzenli olarak gerçekleştiriliyor.
Temizlik ve öz bakım hizmetinin yanında kişinin bakımı muhtaçlık durumuna göre çamaşır, ütü, bulaşık ve yemek pişirme hizmetleri de gerçekleştiriliyor.

Yapılan bu hizmeti alan yaşlı engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlar ise, "Devletimizden Allah razı olsun bizi bu zor günümüzde yalnız bırakmıyor bize destek oluyor çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.
(Haber-Göksel ÇOLAK)

Editör: Haber Merkezi