Dedektif gibi sahte ve ayarı düşük altın satanların peşine düşen Zonguldak Kuyumcular ve Sarrafcılar Derneği Başkanı Çetin Çelik, “ Titiz ve koordineli çalışmamız nedeniyle dolandırıcılar Zonguldak’ı pas geçiyor dedi.

Vatandaştan sahte altın gelmediğini söyleyen Çetin Çelik, “Bizi vatandaş değil kendi İflaz etmiş meslektaşlarımız dolandırmaktadır” dedi. 

Zonguldak’a Sltın satmaya gelen firmaların altınlarını testten geçirmeden altın almıyoruz diyenZonguldak Kuyumcular ve Sarrafcılar Derneği Başkanı Çetin Çelik, “ Dernek olarak çalışmalarımız da sahte ve düşük ayarlı altınlarla mücadelede her mal getiren firmaların düzenli şekilde numuneler alınarak denetim yapıyoruz.
Bunları birebir takip etmek, İstanbul’da ayar evlerine gönderip ayar kontrolü yapmak suretiyle takip ediyoruz.
Çalıştığımız firmalardan bugüne kadar kesinlikle hiçbir düşük ayarlı ürün çıkmadı.
Otokontrol sistemini elden bırakmıyoruz. Bu bir nevi caydırıcılık da sayılabilir. Vatandaşlardan sahte ya da düşük ayarlı altın gelmez. 
Bizim çok eskiden imalat yapan ve iflaz eden veya kuyumculuk sektöründe çalışmış fakat bütün mal varlığını bitirmiş insanların çıkarttı dolandırıcılıklar var ve sahtekarlıklar var.
Pirinç veya metalleri altın yaldız yapıp içine TSE damgası ve TSE numarası vurarak ve 22 ayar damgası vurarak altın olmayan ürünleri yada gümüş,  bronz onları altın gibi göstererek yine kuyumcu meslektaşlarını satmak satmak suretiyle dolandırıcılık yapıyorlar.
Bunlarla geçmiş dönemde çok mücadele verdi ve çok ciddi şekilde başarılar elde ettik.
Bu tür dolandırıcılıklar uzun süredir Zonguldak’ı  pas geçmiş durumda. Bizi vatandaş değil kendi meslektaşlarımız dolandırmaktadır.
Onları da burada yakalatıp gereken cezaları verdirediğimiz için Zonguldak’a uzun süredir uğramıyorlar” dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi