İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan; “Eğitim Ailemiz, çok büyük bir aile, bizim önceliğimiz çocuklarımız ve onların alacağı nitelikli eğitim. Eğitim ortamlarımız okullarımızın kurumsal kapasitelerini geliştirmek, fiziki iyileştirmelerini yapmak, her geçen gün eğitim kalitesini artırmak, öğrencilerimize en iyi eğitim imkanlarını sunmak için çalışıyoruz" dedi.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, her hafta bir ilçede Okul ve Kurum Müdürlerinin katılımı ile eğitim öğretim süreçlerini sahada gözlemlemek, istek ve talepleri değerlendirmek, Milli Eğitim Bakanlığı'nca yürütülen projelerin uygulama süreçlerini okul ortamlarında görmek için okul ziyaretleri ve okul yöneticileri ile toplantılar yapıyor. 

Geçen hafta Ereğli ilçesinde yapılan toplantı, bu hafta da Alaplı ilçesindeki okul ve kurum müdürlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantıda; Eğitim öğretim süreçleri çok boyutlu olarak değerlendirilerek 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı hazırlıkları, yaz döneminde yapılan çalışmalar, büyük-küçük onarımlar, Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi  kapsamında karşılanan ihtiyaçlar, okul bazlı bütçe ile karşılanan ihtiyaçlar, okullarda öğrencilere yönelik rehberlik hizmetleri, ücretsiz ders kitapları ve kaynak kitapların kullanımı, okul kütüphanelerinin kullanımı, taşımalı servisleri ve okul kantinleri, projeler, Aile Okulu Projesi, akademik çalışmalar, öğrenci öğretmen destek sistemi, iş sağlığı ve güvenliği kapsamındaki çalışmalar  değerlendiriliyor.

Eğitim ailesinin okul yöneticileri ile toplantı ve okul ziyaretlerinde gerçekleştirilen öğretmenler odası buluşmaları üzerine değerlendirme yapan İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğqn; "Her hafta bir ilçemizi ziyaret ederek okul ve kurum yöneticilerimizle buluşuyoruz, okul ziyaretleri yaparak öğretmenler odasında öğretmenlerimizle buluşarak görüş alışverişinde bulunarak sahada karşılaşılan sorunları, ihtiyaçları ve sahadan gelen  önerileri değerlendirme fırsatı buluyoruz. Okul ve kurumlarımızdaki iyi örnekleri yerinde görerek emek veren arkadaşlarımızı tebrik ederek farkındalık oluşturan çalışmaların yaygınlaştırılmasını sağlıyoruz" dedi.

Okul ve kurum yöneticileri ile yapılan bilgilendirme-değerlendirme toplantıları ve öğretmenler odalarındaki öğretmenlerle buluşmaların gereğine ve önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan; “ Eğitim Ailemiz, çok büyük bir aile, bizim önceliğimiz çocuklarımız ve onların alacağı nitelikli eğitim. Eğitim ortamlarımız okullarımızın kurumsal kapasitelerini geliştirmek, fiziki iyileştirmelerini yapmak, her geçen gün eğitim kalitesini artırmak, öğrencilerimize en iyi eğitim imkanlarını sunmak için çalışıyoruz. Bakanlığımızın başlattığı her projenin okul ve kurumlarımızdaki uygulama süreçlerini sahada izleme ve değerlendirmesini yaparak öğrencilerimize yansımalarını gözlemliyoruz. Sahada çalışan öğretmen, öğrenci, veli, okul yöneticisi eğitim ailemizin tüm üyeleri bizim için çok değerli, birlik  ve beraberlik içerisinde İlimizin ve Ülkemizin eğitim geleceğine çok şey katacağız. Eğitim kalitesini artırmak, öğrencilerimizin başarısını artırmak için yöneticilerimizi, öğretmenlerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Okullarımızdan gelen her türlü talebi değerlendirerek önceliklendiriyor ve Milli Eğitim Bakanlığımızın verdiği destekle karşılıyoruz. 
Öğrencilerimizin akademik başarılarını artırmaya yönelik çalışmaları desteklerken aynı zamanda onlara; sanat, spor, müzik, beceri eğitimi, ilgi alanları, özel yeteneklerine göre eğitim almaları için fırsatlar oluşturuyoruz. Okullarımızda, enstrüman grupları, müzik koroları oluşturarak, müzik ve sporun ilgili alanlarında  halk eğitimi kursları  açarak her öğrencimizin akademik gelişiminin yanında  spor ve sanat alanlarının birinde yada her iki alanda desteklemeleri ile  kazanılan ve geliştirilen becerilerin yaşam boyu ihtiyaç duyacağı beceriler olarak görüyoruz. Öğrencimizin içinde yer alacağı; sanat, spor, müzik faaliyetleri  başarı duygusu verecek, özgüvenlerinin  güçlenmesine katkı sağlayacak, fiziksel ve bilişsel yararlar da sağlayacaktır. Okul bahçelerimizi, oyun alanlarını, öğrencilerimizin keyifli-kaliteli  vakit geçirecekleri mekanlar olarak tasarlamaya devam ediyoruz. Bütün bu çalışmaları yaparken birlikte çalıştığımız, yol aldığımız sahadaki eğitim ailemizin tüm fertlerine teşekkür ediyor başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi