Aşkar; Hak, emek ve özgürlük mücadelemizde 31. yıl..

Eğitim Bir-Sen, Zonguldak Şubesi Başkanı Kamuran Aşkar sendikanın kuruluşunun 31.yıldönümünü kutladı

Eğitim-Bir-Sen'in Mehmet Akif İnan ve arkadaşları tarafından, Batı’ya teslimiyetçiliğin çağdaşlık kıstası olarak dayatıldığı, yerli ve millî değerlere duyarsızlığın genel toplum yapısına dönüştürülmek istendiği bir dönemde kurulduğunu belirten Aşkar, "31 yıldır üyeleri, eğitim çalışanları, milleti için mücadele veren Eğitim-Bir-Sen, mazlumların ve mağdurların yanında, haksızlıkların karşısında yer alarak sendikal yolculuğunu sürdürmektedir." dedi.

Eğitim-Bir-Sen:in geçmişte olduğu gibi, bugün de üyelerinin, eğitim çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi, haklarının, özgürlük alanlarının ve imkânlarının korunması ve geliştirilmesi için gayret göstermekte, daha nitelikli bir eğitim için emek harcamakta, kazanımlarla ve çözümlerle sonuçlanan çalışmalar yürütmekte ve sonuç alıcı mücadelesine kararlılıkla devam etmekte olduğunu ifade eden Kamuran Aşkar sözleriei şu şekilde devam etti;

"Bilgiye, düşünceye, araştırmaya, dayanışmaya ve çözüm önerilerine dayanan ama gerektiği zaman da örgütlülüğünden kaynaklanan gücünü eyleme dönüştürmekten imtina etmeyen Eğitim-Bir-Sen, bu metot ve anlayışıyla sendikacılığa yeni bir soluk getirmiştir.

Sosyal sendikacılık yanıyla da bir güven merkezi olan Eğitim-Bir-Sen, ülkemizde ve dünyada vuku bulan her hak gasbına, zulme, savaşa, şiddete, teröre, açlığa, salgına, afet ve felakete karşı her zaman mazlumun, mağdurun yanında yer almış; adını, aidiyetini sormadan mazlumun ve mağdurun derdine ortak olmuş, acısını hafifletmek, gözyaşını silmek için seferber olmuştur.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde yaşanan deprem felaketinde de, konfederasyonumuz Memur-Sen’in arama kurtarma ekibiyle yardım için ivedilikle bölgeye intikal ettik. ‘Şimdi Dayanışma Vakti’ diyerek 71 ilimizdeki şube ve temsilciliklerimizle deprem bölgelerine yardım TIR’ları yolladık. Milletine vefasını her daim gösteren, üyesi ve ülkesi için her zaman sorumluluk alan bir sendika olarak, depremde hayatını kaybedenlere bir defa daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bizim sendikacılığımız bir duyuş, duruş ve dayanışma sendikacılığı olmuştur, öyle olmaya da devam edecektir. Başta Mehmet Akif İnan ve kurucu öncülerimiz olmak üzere, davamızın onlardan devraldığımız bayrak ve ilkelerini daha yükseğe, daha ileri ufuklara taşımak için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız.

Sendikacılığı hak arama davası olarak gören, birlik ve beraberliğe, kardeşliğe önem veren Eğitim-Bir-Sen’in kuruluşunda, büyümesinde, bugünlere gelmesinde emeği olan herkesi minnet ve şükranla anıyoruz.'

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi