3 Mart 1965 tarihinde Zonguldak Erkek Sanat Enstitüsü Motor Bölümü öğretmen ve öğrencilerinin test sürüşüne çıktıkları aracın Kapuz tersane yokuşunda denizde yuvarlanarak yaptığı kazada aracı kullanan teknik öğretmen Mustafa Küçüktürer, öğrencilerden Hüseyin Eraslan, Vedat Ercan ve  Yaşar Özer vefat ettiler.
Aracı kullanan öğrencilerden Hamdi Karagülle ve Metin Yağcı ise yaralı olarak kurtulmuşlardı.
58 yıl önce kazada hayatlarını kaybeden eğitim şehitlerinin anısına ise Zonguldak Teknik  ve Endüstri Meslek Lisesi Vakfı (ZOTEV) öncülüğünde okul bahçesinde yaptırılan Eğitim Şehitleri Anıtı'nda anma programı düzenlendi.

Anma proğramına; Zonguldak Teknik  ve Endüstri Meslek Lisesi Vakfı (ZOTEV) Başkanı  Fikret Zaman,  Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TOBB Proje Okulu Müdürü Muhammet Yıldız, Zonguldak eski Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, okul yönetimi, vakıf yönetimi, eski mezunlar ile motor bölümü öğrencileri katıldı..

ANITA KARANFİL BIRAKILDI...

Anma programı anıta karanfil sunulmasıyla başladı ve okunan İstiklal marşı'nın ardından eğitim şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu ve akabindede; okul Müdürü Muhammed Yıldız, ve Vakıf Başkanı Fikret Zaman ve aynı zamanda kazada ölen Yalçın Özer'in de kuzeni olan Zonguldak eski Belediye Başkanı Muharrem Akdemir konuşma yaparak eğitim şehitlerini andılar. Yapılan konuşmalar şu şekilde;

YILDIZ:  ÖĞRENCİLERİMİZİN AZİZ HATIRALARINA SAHİP ÇIKACAĞIZ...

Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TOBB Proje Okulu Müdürü Muhammet Yıldız, "Olayın üzerinden 58 yıl geçti. Elim kaza sonucu kaybettiğimiz öğretmen ve öğrencilerimizin aziz hatıralarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Bugün burada motorlu araçlar teknolojisi öğretmen ve öğrencileri ile birlikte onların bıraktıkları yerden eğitime daha güçlü şekilde devam ediyoruz. Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak her sene 3 Mart'ta onları anacak ve aziz hatıralarına sahip çıkacağız. Yarım kalan hikayelerini her sene yeni gelen öğrencilerimizle sürdürecek ve tamamlayacağız. Ruhları şad olsun." dedi.

ZAMAN: ONLARI HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ...

Zonguldak Teknik  ve Endüstri Meslek Lisesi Vakfı (ZOTEV) Başkanı  Fikret Zaman, "öncelikle 6 Şubat'ta yaşanan deprem hepimizi derinden üzmüştür. Ülke olarak hepimiz yastayı.z Ölenlere rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. ülkemizin başı sağ olsun diyorum. 3 Mart Zonguldak'ta tabii ki 1965 yılında öğrenci ve öğretmenlerimizin eğitim esnasında başlarına gelen kaza sonucu rahmetli olanlar var kurtulan arkadaşlarımız var. Onlarla da program öncesinde görüştük hepsinin size selamları var.
Bu Anıtı sizlerle hep birlikte vakıf olarak yaptık eğitim şehitleri olarak onları her zaman saygıyla ve rahmetli anıyoruz ve amma ile devam edeceğiz. Böyle kazaların olmaması için her zaman duacıyız." dedi.


AKDEMİR: ARA İNSAN GÜCÜ ÇOK DEĞERLİ...

Zonguldak eski Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, "Değerli dostlar ilk önce bugünü hazırlayan çok değerli okul müdürü öğretmen ve Vakıf yönetimini yürekten tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. zira o gün trafik kazasında kaybettiğimiz arkadaşlar içerisinde Yaşar Özer benim kuzenim, yani birer kardeş çocuğuyuz O benim halamın oğlu Ben onun dayısıyım oradan da acımız çok farklı ama amacımız acıları tazelemek değil o günkü Endüstri Meslek Lisesinin eğitime vermiş olduğu katkı ve değer bir yüzüyle ortaya çıkıyor. Bu anlamda çok değer katıyor. zira bugünkü geldiğimiz durumda Bir eğitimci olarak söylüyorum ara insan gücünün ne kadar kıymetli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Zira Filyos projesi sizin değerinizi bir kez daha anlamış durumda ne diyor İş şartlarında özellikle Endüstri Meslek Lisesi mezunlarını talep ediyorlar. Okulunuzun değerini bilin. Ben hepinize şükranlarımı arzu ediyorum buraya kadar geldiğiniz katıldınız Şeref verdiniz Onur verdiniz kaybettiğimiz çok değerli genç arkadaşlarıma O günkü kardeşlerimizi Allah rahmet eylesin nur içinde yatsınlar diyorum"dedi.

Anma programı öğrencilerin konuşması ve şiir okumasıyla son buldu.
Anma programı sonunda anıtta toplu fotoğraf çektirildi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi