Zonguldak'ta eğitim sendikaları Halk Bankası ile promosyon konusunda 3.kez görüştü

Zonguldak'ta eğitim sendikalarının Halk Bankası ile olan promosyon görüşmeleri 3.turda da devam etti.

Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş, TEÇ-Sen, Eğitim Gücü, Eğitim-Sen ve Hürriyetçi Eğitim-Sen Şube Başkanları, Milli Eğitim İl Şube Müdürü Hamza Eryiğit ile birlikte Halk Bankası Zonguldak Şubesi'ni ziyaret ederek,  promosyon görüşmesi gerçekleştirdiler.

Ziyaret öncesi açıklama yapan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şahin Ören,  Zonguldak Merkez, Kilimli ve Kozlu ilçelerinde toplam 3000 eğitim çalışanı adına bu görüşmeyi sendikalar olarak gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi:

EKMEĞİN SİYASETİ OLMAZ DİYEREK EĞİTİM SENDİKALARI BİR ARAYA GELDİK VE GÖRÜŞME OLUMSUZ SONUÇLANIRSA BİZ DE YAPTIRIM UYGULAYACAĞIZ..

"Banka promosyonu olarak görüşmeye geldik bilindiği üzere enflasyonun öngörülemeyen bir şekilde artması sebebiyle çalışanlar noktasında bir hak kaybına uğranıldığı ve ülkenin pek çok yerinde de hem promosyonu güncellenmesi veya yeniden promosyon anlaşması yapılması noktasına gidilmişti  Ancak Zonguldak'ta bunu bugüne kadar başaramadık ve bugün tüm eğitim sendikaları ile bir araya geldik ve ekmeğin siyaseti olmaz düşüncesi ile Halk Bankası ile görüşmeye geldik. Bu bankada 3.tur görüşmelerimiz olacak. Umut ediyoruz ki hem eğitim çalışanların adına biraz daha bir promosyon  almayı umut ediyoruz.  Zonguldak genelinde toplam 7000 eğitim çalışanımız var ancak biz bu görüşmeyi Kilimli, Kozlu ve Merkezde görev yapan 3000 eğitim çalışanı adına yapıyoruz. Banka promosyon vermemek noktasında direniyor ancak eğer bu görüşme olumlu sonuçlanmaz ise biz de gerekli yaptırımlara gideceğimizi ifade ediyoruz" dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi