Yıldız, "Çıraklık ve Meslek Okulları giyim ve terzilik bölümü açsınlar ve öğrenciler terzilerde staj görsün" dedi 
Zonguldak Terziler ve Ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Çetin Yıldız, Milli Eğitim'e çağrı'da bulunarak , "Çıraklık ve Meslek Okulları giyim ve terzilik bölümü açsınlar ve öğrenciler terzilerde staj görsün" dedi.
Zonguldak Terziler ve Ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Çetin Yıldız, mesleğin sorunları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Son günlerde artan  hayat pahalılığı sebebiyle terzilerin olarak İş yüklerinin oldukça arttığını ancak çırak bulamadıklarını ve meslekte çırak yetiş mediğini ifade eden Terziler ve Ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Çetin Yıldız, çıraklık ve meslek okullarında giyim ve terzilik bölümlerinin açmasını ve bu bölümlerde eğitim gören öğrencilerin de terzilerde staj görerek açığın kapatabileceğini ifade etti.

EN GENÇ TERZİ 50 YAŞINDA..
Şu an Zonguldak'ta ki tüm terzi esnafının çıraksız olarak çalıştığını ve en genç terzinin ise ortalama yaşının 50 olduğunu ifade eden Terziler ve Ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Çetin Yıldız, şunları söyledi:
"Mesleğimizde çok büyük sorunlarımız var. En büyük sorunlarımız ise eleman yetişmemiştir, elemanımız yetişmiyor. Şu anda Zonguldak'ta en genç terzimiz 45-50 yaşlarında ve bizden sonraki gelecek eleman bulamıyoruz. 
Son günlerde ekonomik krizden dolayı hayat pahalılığından dolayı terzi tadilatları çok fazla arttı ama çalıştıracak bir eleman da bulamıyoruz Onun için halk eğitim olsun, çıraklık eğitim merkezleri olsun gerekli başvuruları yapıyoruz Ancak onlar da çırak gelmediği için o bölümleri açamıyorlar o yönden biraz sıkıntılarımız var. 
Şu anda ekonomik darlıktan dolayı insanlar dolaplarındaki eskileri tamir ettikleri için şu anda oldukça iş fikrimiz var Ancak bunu yetiştirmekte sıkıntı çekiyoruz. Çünkü çırak yetiştiremiyoruz ve o yönden de dertliyiz. Bunun çözümü çıraklık eğitim merkezlerinde giyim ve terzilik bölümü açarak okul çocuklarının bize yönlendirilmesidir, yani stajlarını Biz de görürlerse mesela kız meslekte ki öğrenciler var bunlardaki öğrencilerin bizde staj yapmaları sağlanabilir örneğin  Hem bize faydası olacak kendilerini geliştirme açısından faydası olacaktır kesinlikle 
Ayrıca meslek okullarında da bizim bölümümüz yok aslında giyim ile ilgili bir bölüm açılsa yetiştirilmiş olsa daha iyi olur"

TERZİLER PAZAR GÜNLERİ TATİL YAPACAK

Zonguldak Terziler ve Ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Çetin Yıldız ayrıca, "Terzi esnaf olarak Pazar günleri zorunlu tatil konusu var Sayın valimizde görüşmüştük ve Sayın Valimiz onay vermişti. Bu konu hakkında da önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklama yapacağız" dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi