İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in millet ittifakı'nda masayı terk etmesinin hemen sonrasında Kilimli ilçe başkanı Nezih Aydın'ın istifa etmesi (Akşener'in masayı terk etmesine tepki ki amaçlı istifa etti) olarak kamuoyuna yansımıştı. Konu ile ilgili açıklama yapan İyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay ise yaşanan istifanın tamamıyla ilçe başkanı Nezih Aydın'ın sağlık nedenlerinden kaynaklandığını ifade ederek şunları söyledi:
"Arkadaşımız zaten 20-25 gündür rahatsızlık içerisindeydi kendisi şeker hastası ve bu durumu daha fazla kaldıramayacağını seçimlere giriyoruz Ben bunu getiremeyeceğim mahallelerde teşkilat çalışmalarına katılamayacağım gerekçesiyle sağlık sorununu beyan ederek görevinden istifa etti bunun sayın genel başkanımızın hiçbir alakası yoktur.

Nezih Aydın'ın yerine ise henüz değil ama dün akşam yönetim ile bir toplantı yaptım Killmli ilçe yönetim kurulu arkadaşlarımız ile ilçe başkanı arkadaşımızın olmadığı bir toplantıydı bu, ki sonuçta kendisi hastalığını mazeret ederek partiden ve görevinden istifa etti ve ben de dün akşam görüşmemde yönetim kurulu arkadaşlarımızdan kendi içerisinden bir arkadaşını ilçe başkanı olarak seçmesi yönünde istişare halinde bulunduk ve oradan olumlu bir sonuç aldık. Bugün yarın bana o sonucu açıklayacaklar ve ben de genel merkezden o arkadaşımızı ilçe başkanı olarak atamasını gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

"İSTİFA EDENLER İYİ PARTİLİ DEĞİLLER. YOLLARI AÇIK OLSUN.."

Meral Akşener'in masayı bırakması sonrasında Ereğli'den Sertan Kuzu ile Ereğli, Devrek ve Kozlu İlçe Başkanlarınıı istifası konusunda ise İyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay, "Onlar asla iyi Partili değiller" ifadesini kullandı.
Gülay, "İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'in şöyle bir sözü var bu parti cesurlar hareketidir
Bu parti iyi günün değil zor günde yanında olanların partisidir dedi bizim genel başkanımız birçok zorluklardan buraya geldi yapmış olduğu konuşmaları yapamadığı elektrikleri kesildi kiralamış olduğu ya da tutmuş oldukları toplantı salonları ya da otel salonları bir şekilde Genel başkanımıza kapatıldı. Bunlar bizim geçmişte partimizin kurulma aşamasındaki üyesi tanktaki arkadaşlarımızın şiddete uğramasına kadar bunların hepsi geçmişte yaşanmıştır.
Şimdi ise bugün bundan 3-4 gün önce yaşananlardan dolayı bazı istifalar oldu.Evet ben 2-3 gün önce yapmış olduğum basın açıklamasında şunu izah etmiştim; istifa edenler kesinlikle iyi Partili değillerdir demiştim ve bugün de bu sözümün arkasındayım. iyi Partili olan arkadaşlar cesurdur cesurlar hareketi liderini yanındaki neferidir ve partisini asla ve asla terk etmeyendir. Partimizden istifa eden arkadaşlara kendi yollarında hayırlı olmasını ve başarılar diliyorum Allah yolunu açık etsin diyorum" dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi