Kdz. Ereğli Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yılında Cumhuriyet Yürüyüşü ve Edip Akbayram konseri düzenleyecek. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet coşkusunu birlikte yaşamak için tüm vatandaşları etkinliklere davet etti.
Kdz. Ereğli Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yılını kutlamak için çeşitli etkinlikler düzenleyecek.
Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Yürüyüşü ve Edip Akbayram konserinde coşkuyu birlikte yaşamak için tüm vatandaşları etkinliklere davet etti.
Başkan Posbıyık şunları söyledi:
“Cumhuriyetimizin 99. Yılını birlikte coşkulu şekilde kutlamak için hazırlıklar yapıyoruz. 29 Ekim günü bazı etkinliklerimiz olacak.  Bu kapsamda ilk olarak Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Basri Erdem, AKM Osman Zeki Oral Sergi Salonu’nda yağlı boya sergisi açılışı, Vedat Can Sergi Salonu’nda ise baskı teknikleri ve canlı performans gösterileri ile bizlerle olacak.
Çocuklar için Oyuncak Evi’nde ’29 Ekim Cumhuriyet’ temalı iki atölye çalışması gerçekleşecek. Atölyeler bittikten sonra AKM Nikah Salonu’nda Çocuk Edebiyatı ve Yaratıcı Drama alanında konunun uzmanı olan Murat Muratoğlu tarafından söyleşi ve imza günü gerçekleşecek. 
Fener Alayı güzergahı her zamanki gibi bayraklarla donatılacak, sevgili halkımızdan da o gün evlerini, pencerelerini, balkonlarını süslemeye davet ediyorum. Yürüyüşe katılan halkımıza Türk Bayrağı dağıtılacak. Meşaleler yakılacak. Marşlar eşliğinde coşkuyla Atatürk Anıtı’na gelerek saygı duruşunda bulunacağız ve İstiklal Marşımızı hep birlikte okuyacağız.
Ardından düzenlediğimiz Cumhuriyet konserinde ünlü sanatçı Edip Akbayram bizlerle olacak.
Şimdiden tüm halkımızı cumhuriyet coşkusunu birlikte yaşamaya davet ediyorum.”

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi