Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihini açıklaması ile birlikte siyasi partilerde adaylık yarışı hız kazandı. Seçime çeyrek kala özellikle milletvekili çıkarma olasılığı yüksek olan siyasi partilerde yoğun kulis faaliyetleri sürdürülüyor.

Zonguldak'ta Ak Parti ve CHP'de çok fazla adaylık başvurusu yapılacağı tahmin ediliyor. Her iki siyasi partide mevcut milletvekilleri dışında, il merkezi ve ilçelerden çok sayıda başvurunun yapılması bekleniyor.

CHP'de mevcut milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş'ın yeniden Zonguldak'tan aday gösterilmesi beklenirken, özellikle Ereğli'den milletvekilliği adaylığı için çok sayıda isim siyaset kulislerinde telaffuz ediliyor.

EREĞLİ'DEN KİMLER VAR ?

Ereğli'de CHP siyaset kulislerinde Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın eşi Neriman Posbıyık ile Kemal Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Safiye Karaarslan'ın isimleri öne çıkarken, milletvekili adaylığı için görevinden istifa eden CHP eski İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul'un isimleri öne çıkıyor.

Ereğli'de CHP milletvekili adaylığı bakımından, CHP Genel Merkezi'ne çok yakın bir isim olarak bilinen Safiye Karaarslan'ın, milletvekili adaylığı konusunda herhangi bir beyanda bulunmamasına rağmen, parti tabanından ve kamuoyundan büyük destek gördüğü belirtiliyor. Safiye Karaarslan'ın, CHP Genel Merkezi tarafından alınacak kararlara göre, milletvekili adayı olabileceğine ilişkin tahminler de CHP siyaset kulislerinin gündeminde ilk sıralarda yer alıyor.

Öte yandan, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş'ın yeniden Zonguldak'tan aday olacağını açıklaması ve bu konuda kendisine yöneltilen soruya " Taş yerinde ağırdır" şeklinde yanıt vermesi, Ereğli'de CHP içindeki adaylık yarışını etkileyeceği ve CHP Genel Merkezi'nin Ünal Demirtaş'tan vazgeçmeyeceği görüşünü güçlendiriyor.

Ereğli'de iddialı bir şekilde milletvekili adaylığına hazırlanan Neriman Posbıyık'ı, siyaseten güçlü rakipleri karşısında zorlu bir mücadele adaylık mücadelesi beklediği ifade ediliyor.

Adaylık başvurularının başlaması ile birlikte Ereğli'de aday adayları arasındaki mücadelenin yoğunluk kazanacağı ve parti içinde sert tartışmalara neden olacağı tahmin ediliyor.

ZONGULDAK'TA DURUM

Zonguldak İl Merkezi'nde CHP Zonguldak Milletveili Deniz Yavuzyılmaz'ın birinci sıradan aday gösterilmesi bekleniyor.

Siyaset kulislerinde CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun'un adı da bayan siyasetçiler arasında geçiyor.

Şu ana kadar adaylık konusunda açıklama yapmayan Ebru Uzun'un, adaylık konusunda zemin yoklaması yaptığı ve duruma göre adaylık başvurusunda bulunabileceği belirtiliyor.

Bu arada, VADİ bölgesinden Umut Başoğlu ve Şeref Köktürk'ün aday olabilecekleri, CHP eski İl Başkanı Umut Başoğlu'nun CHP içindeki siyasi atmosfere göre karar vereceği bildiriliyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi