İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, "Milletvekili adayı olup olmamakla ilgili arkadaşlarımızla ve sivil toplum kuruluşları ile görüşüyorum" dedi.
İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Ecrkmen, il teşkilatının kongre süreci hakkında açıklamalarda bulundu. 

Milletvekili adaylığı kesinleşince İl Başkanlığı adaylığı konusunda açıklama yapabileceğini belirten Yavuz Erkmen
"Kongreleri tek adayla yapmayı istiyoruz" dedi. 

İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı: 

"Geçtiğimiz hafta İYİ Parti Genel idare kurulu bir karar aldı, İl ve ilçe kongrelerinin başlatılması kararını aldı. Bu doğrultuda üye sayısı daha az olan ilçelerde üyelerin hepsi doğal delege olduğu için bunların kongreleri bu ay sonunda yapacak. Üye sayısı fazla olan  ilçelerde ise Önce delege seçimleri yapılacak, delegeler belirlendikten sonra ilçe kongreleri yapılacak. Şu anda üyelerin listeleri askıya çıktı, 15 günlük askı delegesi süresinden sonra delege seçimleri yapılacak. İlçe kongrelerinin ardından genel merkezin belirlediği takvime göre 2023 Ocak ayında il kongreleri yapılacak. 

Bizim gönlümüzden geçen bütün seçimlere tek adayla gitmek. Üç yıl önceki üye sayımız ile bugünkü üye sayımız aynı değil bunun için yeni arkadaşlarımızı da seçim sürecine dahil etmek için kongreleri yapıyoruz." 

"Adaylık konusunda şahsıma gelen bir talep yok" 

"Basından aday olmak isteyen arkadaşlarımızın takip ediyoruz, aday olmak bütün arkadaşlarımızın doğal hakkıdır tabii ki. Hiç kimseye adaylık konusunda 'ol ya da olma' diye bir telkinimiz yok. Tek dileğimiz kırgınlık ve küskünlük olmadan seçimleri tamamlayabilmek. Aday arkadaşlarımız da mümkün olduğunca tek liste ile seçime gideceğiz. Ocak ayından sonra il kongreleri gerçekleştirilecek. İlçe kongreleri tamamlanmadan adaylığım konusunu konuşmam yanlış olur. Önümüzde üç aylık bir süreç var ve ne olacağı da belli değil. Eğer ben milletvekili adayı olacaksam il başkanlığına aday olmayacağım. Ben aday olmazsam diğer arkadaşların aday olmaya tabii ki hakkı var. Ben şu anda ne milletvekili adaylığı için ne de il Başkanlığı adayı için bir fikir beyan etmiyorum. Aday olup olmamakla ilgili arkadaşlarımızla ve sivil toplum kuruluşları ile görüşüyorum çıkan sonuca göre de zamanı geldiğinde süreci değerlendirerek açıklamamızı yapacağız."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi