ZESOB Başkanı Coşkun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.
Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun, " Esnaf ve Sanatkarlara Destek Paketi" ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Destek paketini olumlu karşıladıklarını belirten ve sağlanan destek nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Muharrem Coşkun, esnaf ve sanatkarlar adına bazı beklentileri olduğunu da vurguladı.

TESK Genel Kurulu'nda Genel Başkan Bendevi Palandöken tarafından talep edilen konuların kabul edildiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandığını belirten Muharrem Coşkun, ticari araçlarda bir defaya mahsus KDV ve ÖTV'nin kaldırılması, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nce üyelerine verilen kredi limitlerinin 300 bin liradan 500 bin liraya çıkarılması, yeni işyeri kredi limitlerinin 1 milyon liradan 1.5 milyon liraya,  sıfır araçlarda kredi limitinin 1 milyon liradan 1.5 milyon liraya çıkarılmasının esnaf ve sanatkarlar adına olumlu kararlar olduğuna dikkat çeken Muharrem Coşkun, beklentilerle ilgili olarak şunları söyledi 

" Esnaf ve sanatkarlarımızın işyerlerinde kullandıkları su, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında indirimli fiyat uygulanmasını talep ediyoruz. Bağ-Kur primlerinde yüzde 15 indirim sözü verildi. Bağ-Kur üzerinden emekli olan esnaf ve sanatkarlarımızın en az asgari ücret düzeyinde maaş almalarının sağlanması talep edildi. Bu konuda Sayın Bakan söz verdi. Yılbaşına kadar sağlanmasını bekliyoruz. İşyerlerinde çalışan personel 7200 yevmiyeden, işyeri sahipleri 9 bin yevmiyeden emekli oluyor. Emeklilik durumunda çalışan personel işyeri sahiplerinden daha fazla maaş alıyor Bu durumun da düzeltilmesini bekliyoruz. Bu konuların tamamı Sayın Genel Başkanımız Bendevi Palandöken tarafından gündeme getirildi, taleplerimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza iletildi. Bir an önce karara bağlanmasını bekliyoruz. Esnaf ve sanatkarlarımıza verdiği büyük destekten dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

HABER : Ersin ÇORBACI

Editör: Haber Merkezi