Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, patisinin 2.olağan kongresine katılmak üzere Zonguldak’a geldi. 

Yeniden Refah Partisi’nin 2. Olağan Kongresi Zonguldak Dedeman Otelde gerçekleşiyor. Genel Başkan Fatih Erbakan’da partisinin 4’üncü yaşını kutlamak üzere Zonguldak’a geldi. Genel başkanı Merteller tarafından büyük coşkuyla karşılandı. Zonguldak il Başkanı Nejdet Sarı, kısa bir konuşma yaparak genel başkana hoşgeldin temellerinde bulunmadının ardından yeniden iktidar olma yolunda ilerleyeceklerini kaydetti. 

Ardından divan heyeti oy birliği ile kabul edilerek yerlerini aldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından tek liste ile gidilen kongrede faliyet raporları okundu.  Partilileri selamlayan ve kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni eden Erbakan,  “Şu geçen sene içerisinde alınan mesafe, dış güçlerin, onların içerideki uzantıları, medya patronalrının desteğiyle değil; tırnaklarımızla alınan mesafedir. Şimdi önümüzde 6 kasım 2’nci olağan genel kongremz var. 
İlk şahlanışımızı, 1’nci kongremizde yapmıştık, ikincisini de 6 kasım’da yapacağız. Hep birlikte tarihe tanıklık edeceğiz. Bunun ardından üçüncü şahlanışımız, 2023 seçimlerinde yeniden Refah Partimizin iktidara taşınmasıyla olacak. 14 ekim Cuma günü bartın amasrada ttk2nin Amasra müessesinde elim bir faica yaşandı. Bir kez daha vefat eden emekçilerimize Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı yaralı kurtılanlara da şifalar diliyoruz. Şehit ve yaralılarımız arasında YRP üyelerinin de bullunduğu, söyelecek çok şey var. Kamuoyunda ihma olduğuna yönelik şüphe var. Yine faillerine gereken cezanın verilmeyeceği yönünde bri kaygı var. Bu güne kadar olan kazalarda ihmali olan yöneticiler gereken cezalara çarptıtılmadı da o yüzden.
Somada 301 kişi hayatını kaybetti. Holdingi yönetenler gereken cezayı almadıkları için ailelerin acılarına acı eklendi. Kozlu’daki ocağın müdürü olan şahıs, terfi ettirilerek TTK genel müdürü oldu. Mahkeme 4 yıl ceza verdi, iyi halden 3 yıl 4 aya sonradan da 24bin 300 lira para cezasına çevirdi. Genel müdür olarak emekli oldu. Karadon faicasında müessese müdürü ödüllenidirlir gibi terfi ettirilerek, genel müdür yardımcılığına getirildi. Mahkeme ceza verdi, Yargıtay onadı; sonra bu ceza bozuldu, bu kişi de genel müdür yardımcısı olarak emekli oldu. Kimse tedbir almaz, facialar devam etmeye mahkum olur. 

Yeniden refah part olarak bu adli süreci yakınen takip edeceğiz. Cenabı allah bundan sonra egerekli tedbirleri almayı nasip etsin, emekçileri korusun. Fıtrat demişken 2023 yılı bütçesi fakir fukaranın dar gelirlinin fıtratına yine kaybetmek, yoksulluk yine vergi ödemek düşüyor. Dar gelirli milyonların fıtratına yine yoksulluğun düştüğünün ipatıdır.
659 milyon lira bütçe açığı bekleniyor. 469 milyar bütçe açığı, bu sene ise 659; 200 milyar lira bütçe açığı artmış. 2023 yılında 3 trilyon 627 milyon lira vergi toplayacaım diyor. Vergiler artmış, bu para nereye gidiyor?
Vergiyi arttırdım, bütçe açığını kapattık dese hadi biraz daha fazla bvergi ödeyelim diyeceğim ama hep borçlanma hem bütçe açığı artıyor. Bu vergiler 4 canavara gidiyor.
Biri faiz, 565 milyar lira faiz ödeyeceğim
520 milyar dolar 20 senede faiz ödediler, bu sene 329 milyar lira da ödediler. 565 milyar daha ödeyeceğim diyor.

Diğer artan bir şey, sosyal yardım harcamaları
149 milyar liradan 258 milyar liraya çıkartılıyor sosyal yardım harcamaları.
Bu bütçede artan borçlanma, faiz ve imtiyazlılara akıtılacak kaynak artıyor.
Sağlık bakanlığı holdinglere 46 milyar lira. 
5 tane imtiyazlı holdinge ödenecek para 100 milyar lira seviyesine çıkıyor. Kur korumalı mevduata 84 milyar ödedi, sene sonuna kadar 100 milyar lira, seneye 150 milyardan fazla para ödemesi gerekecek. Ne artmış, bütçe açığı, borçlanma miktarı, faiz ödemeleri, vergiler, imtiyazlılara yapılan ödeme ve sosyal yardım ödemeleri, sosyal yardımın artması fakirliğin artmasıdır. 

Biz bu konutları bedava vereceğiz dedik. Nasıl yapacağız, bu dört canavarı beslemeyeceğiz. 
Bu dört canavara verilen para kurtarılsa, 
Çiftçiye verilecek ödeme 54 milyar lira. İmtiyazlı holdginde 100 milyar lira. 5 holdine verilen para milyonlarca çiftçiye verilen paranın iki mislii. Nerede paylaşımda adalet? Sonra milletin partisiyiz, faiz lobilerinin iktidarı, imtiyazlı şirketlerin iktidarı, hani milletin iktidarı.
Yrp yeniden iktidar olacak ve millete ait olan kaynakları millete verecek allahın izniyle.
Makam ve rakam için değil ihale ve koltuk için değil allah rızası için çalışan kadrolarımız hazır.
2023 seçimlerinde yrp ikitadar taşıyacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi