“MUHARREM İNCE ADAY OLMASIN ONA RİCA ET” DİYE HANGİ CHP’Lİ YÖNETİCİ İL BAŞKANI MUKADDER YALÇIN’A TELEFON ETTİ!?

Millet ittifakının Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu açıklanmasından hemen sonra da, bir önceki CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce Memleket Partisi’nin Genel Başkanı olarak Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edildi.
Bilindiği üzere Muharrem İnce bir önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’ni adayı olarak yüksek bir oy almış ve seçimleri kıl kapı kaybetmişti.
İşte Muharrem İnce’ni halkta karşılığı olduğunu bilen CHP, Muharrem İnce’ni açıklanan adaylığı karşısında kara kara düşünüyor.
Her geçen gün Atatürk çizgisinden uzaklaşan, 
Atatürkçülerin tasfiye edildiği, 
Ulusal çizgide olan partililerin ötekileştirildiği
CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı odayı çıkartılmasıyla birlikte tam bir hayal kırıklığı yaşanıyor.
Şimdi gelen duyumlara göre CHP açısından hiçte iç açıcı değil.
Ve Memleket Partisi İl Başkanı Mukadder Yalçın ile gazeteciler olarak basın açıklaması öncesinde uzun uzadıya karşılıklı bir söyleşi yaptık.
Memleket Partisi İl Başkanı Mukadder Yalçın, kendisine telefon eden bir CHP’li üst düzey yöneticinin, “Genel Başkanları Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adayı olmaması için ona rica et söyle aday olmasın, Kılıçdaroğl’nu destekleyelim yine birlikte hareket edelim” diye bir ricada bulunduğunu ifade etti.
Tabi ki Mukadder Yalçın bu teklifi kesinlikle kabul etmediğini ifade etti.
(Mukadder Yalçın o CHP’li yöneticinin ismini orada söyledi. O isim şimdilik bende kalsın daha sonra gerekirse açıklarım)

CHP’DEKİ ATATÜRKÇÜLER MUHARREM İNCE’Yİ DESTEKLİYOR...

Evet CHP’de Muharrem İnce’nin adaylığını açıklaması ile birlikte adeta tedirginlik hakim oldu. 
Muharrem İnce’ni adaylıktan vazgeçmesi için baskı yapmaya çalışıyorlar, aday olma diye halen daha çağrıda bulunmaya çalışıyorlar ama nafile.
Çünkü biliyorlar ki parti tabanı artık Kılıçdaroğlu’na değil Muharrem İnce’ye destek verecek. CHP tabanında kazanlar kaynamaya başladı bile.
Yapılan kamuoyu anketlerinde Muharrem İnce’ni oyunu yüzde 3’i geçtiği ifade ediliyor. Millet ittifakından umudu kesenler, Kılıçdaroğlu’nu istemeyenler için artık Muharrem İnce alternatifi var.
“Gel Bakalım Muharrem” diyen Kılıçdaroğlu’na bu seferde Muharrem İnce “Naber Kılıçdaroğlu” derse hiç şaşırmayın.
Halk TV’’nin eski Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Şaban Sevinç anlatıyor:
Muharrem İnce için, “Şu adamı fazla televizyonlarda göstermeyin başımıza bela mı edeceksiniz diye CHP’li üst düzey yöneticiler bana telefon ettiler” itirafı kayıtlı ve belgelidir.
Ne yaparsın bu işler sırayla işte..

**
GÜNÜN SÖZÜ:  "Edepli edebinden susar, edepsiz de ben susturdum zanneder." (Mevlana)