AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Karadeniz'de bulunan doğalgaz ile birlikte Filyos'ta doğalgaz tesisinin kurulma çalışmasını büyük bir hızla devam ettiğini ifade etti
Filyos endüstri bölgesine ayrıca çok ciddi yatırımlar olacağını ifade eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, şunları söyledi:
"Filyos şu anda şantiye sahası. Limanıyla, doğalgaz tesisleriyle, yapılacak fabrikanın altyapısıyla çalışan çeşitli şahıs ve firmalar var. Firmaların işi bittiğinde çalışanların çalışma süreside sezonluk olmuş oluyor. Buranın sürekli ve kalıcı olabilmesi için limanın, gaz sahasının, fabrikaların tam anlamıyla faaliyete geçip burada sürekliliği sağlaması lazım. Şuanda şantiye halinde olan bir yeri siz sürekli çalışan sayısını 10, 20 bin diyemezsiniz. Çalışanların sayısını sabitleyemezsiniz. Ama şu bir gerçek ki Filyos ve bölgeye yapılan bütün aktivite ve yatırımlarla bölgeye çok ciddi bir şekilde istihdam sağlamış, 8-10 bin civarında insan burada geçicide olsa sürekli de olsa istihdam sağlamış. Gazla ilgili süreç devam ediyor. Fabrikalarla ilgili de çalışmalar devam ediyor."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi