Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, doğalgaz ın bulunması ile birlikte Filyos Beldesi şu anda en parlak günlerini yaşıyor. Bunun en büyük yansıması gayrimenkul mülk değerlerinde inanılmaz servise neden oldu ve Filyos'un marka değeri arttı." dedi.

Başkan Ömer Ünal Filyos'un ilçe olması yönünde çalışmalara başladıklarını ve dosyayı Cumhurbaşkanlığına ve bakanlıklara ilettiklerini ifade etti.
Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Belde Belediye Başkanı Ömer Ünal, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Karadeniz'de bulunan doğalgaz ile birlikte Filyos'ın en parlak günleri yaşadığını ve marka değerinin arttığını belirten Başkan Ömer Ünal şunları söyledi:

FİLYOS ZONGULDAK'IN PARLAYAN YILDIZI..

“Filyos Zonguldaklıyım parlayan yıldızı. Biz bildiğiniz gibi filosu için çalışıyorduk ve siliyorsun doğal gaz müjdesi ile birlikte önemi daha da çok arttı. Şu anda Çalışmalar son sürat devam ediyor.  Doğal gaz çalışmaları 7:24 devam ediyor biz de filyos belediyesi olarak çalışmalarımıza yedi sılaş 24 devam ediyoruz.
Belediye olarak vardiya sayımızı üç çıkarttık ve doğalgaz firmalarına hizmet etmeye çalışıyoruz. Bir an önce doğal gazzımız çıksın ve insanlar refaha kavuşsun diye ve devletimiz de buradan gelir elde etsin diye. Doğal gazın ekonomik katkısı Filyosa değer biçilemez derecede bir katkısı oldu. Filyos beldesi şu anda en parlak günlerini yaşıyor, bunun en büyük yansıması gayrimenkul mülk değerlerinde inanılmaz servise neden oldu ve Filyos:un marka değeri arttı.Filyos bundan sonra da değerini artırmaya devam edecektir"

EN BÜYÜK İSTEĞİMİZ İLÇE OLMAK..

Bizim en büyük isteğimiz Cumhurbaşkanımızdan, içişleri bakanımızdan ve bakanlarımızdan filyos beldemizin ilçe olmasıdır.
Bu konuda Zonguldak genelindeki tüm siyasetçilerle, Valimiz valimizle, kaymakamlarımızla ve siyasilerimiz de Filyos un ilçe olabilmesi için destek istiyoruz. Filyos olarak nüfusumuz 5000’e yükseldi ancak bu bizim yerleşik nüfusumuz, nüfusumuz yaz aylarında daha çok artıyor ve firmalarda çalışanlarla birlikte bu rakam 8000’e yaklaşıyor.

Filyos ta yeni bir yerleşim yeri olacak. Buranın da planlanması gerekiyor. Bu konuda devletimizin bize sahip çıkmasını bekliyoruz. Filyos ilçe olursa oradaki planlamanın da öncüsü olacaktır ve daha iyi olacaktır. İlçe olma hazırlıklarının hızlandırılmasını istiyoruz. 
Sayın Cumhurbaşkanımıza ilçe olma isteğimizi bildirdik, hem Cumhurbaşkanımızın hem de içişleri bakanımızın bu konuyla ilgili bilgisi var. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımızın başdanışmanı Fuat oktay filosu ziyaret etmişti, biz de kendisine ilçe olma ile ilgili istediğimizi iletmiştik. Kendisi de bu isteğimize olumlu karşıladı.
İlçe çalışmaları nedeniyle belediyemizden bilgiler istendi. Biz de bu tüm bilgileri kendilerine sunduk."

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi