Findeks- Alacak Kalitesi ve Risk Yönetimi,  bilgilendirme toplantısı 11.11.2022 Cuma günü odamız toplantı salonunda gerçekleşti. Ülkemizin önde gelen dokuz bankasının (Akbank, Denizbank, Garanti BBVA, Halkbank, Türkiye İş Bankası, Şekerbank, VakıfBank, Yapıkredi, Ziraat Bankası) ortaklığında kurulmuş olan Kredi Kayıt Bürosu Bölge Müdürü Mustafa Cücük tarafından  üyelerimize yönelik olarak ''Findeks- Alacak Kalitesi ve Risk Yönetimi'' konulu bir sunum yapıldı. Sunum sonrasında üyeler tarafından sorulan sorular cevaplandırıldı.

Toplantıya; Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Yönetim Kurulu Üyeleri Yücel Mercimek, Ayşen Orhan , Zeki Tosun, Lütfiye Zilan Cenk, Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya, Vakıfbank Batı Karadeniz Bölge Başkanı Mustafa Kaya ve Odamız üyeleri katılım sağladı.

Toplantıya ilişkin açıklama yapan ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir; '' Odamız üyelerinin güvenli ticaret yapmaları çok önemli. Yaptığımız eğitimlerle üyelerimizi güncel gelişmeler konusunda bilgilendiriyoruz. Findeks alacak kalitesi ve risk yönetimi de bu eğitimlerimizden biri.

Reel sektörün alacak riski yönetimi yeteneğinin geliştirilmesi ve güvenli bir ticaret ortamı oluşturulması noktasında KKB ciddi adımlar atıyor. Günümüzde reel sektör açısından sermayeyi korumanın ve güvenli ticaretin yolu karşısındaki iş yaptığı kişi ve kurumu iyi tanımaktan geçiyor. KKB' de reel sektörün risklerini etkin yönetmek için gereksinim duydukları bilgileri ve araçları en iyi şekilde sunma yönünde çalışmalar yapıyor.  Findeks finansal hizmet platformu ile kişilerin ve reel sektörün risk yönetim süreçlerini iyileştirmek için yeni sistemler geliştiriyor. Kullanıcılarına geniş bir ürün yelpazesi sunan Findeks çatısı altında Kredi Notu, Risk Raporu ve Çek Raporu gibi birbirinden avantajlı hizmetler yer alıyor. Findeks hizmetlerinin sağladığı avantajlar ışığında reel sektör, sermaye ve itibarını koruyarak satışlarını güvenli bir şekilde artırırken, bireyler de finansal geleceklerini yönetebiliyor.

KKB'nin  Findeks platformunda reel sektöre sunmakta olduğu en önemli araçlar arasında Risk ve Çek Raporları yer alıyor. Risk Raporları kişi ve kurumların finans sektörü ile olan ilişkisini, kredi kullanımı ve borç ödeme alışkanlıklarını net ve kapsamlı şekilde gösteriyor. Diğer yandan Karekodlu Çek Raporu dahil olmak üzere Çek Raporları ile kişi ve kurumların piyasaya olan ödeme alışkanlıkları konusunda kapsamlı bilgiler sunuluyor. Ayrıca mevcut verilere dayalı olarak hesaplanan ve Risk Raporu içerisinde sunulan Findeks Kredi Notu ile kişilerin gelecek 12 ay içerisindeki gecikmeye düşme olasılıkları hesaplanıyor.

Bu veriler üyelerimiz için çok kıymetli veriler. Üyelerimiz Findekse üye olarak bu verilere doğrudan erişebiliyorlar. Üyelerimizin güvenli ticaret için bu bilgilerden haberdar olmalarını ve ihtiyacı olanların sistemden yararlanmalarını diliyorum'' dedi.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi