Zonguldak’ta geçtiğimiz 2022 yılı Ocak ayında kar etkili olurken bu yıl aynı ayda güneş ışınları adeta yazdan kalma havayı yaşatıyor. Madenci Anıtı’nda paylaştığımız fotoğrafda geçen yıl kara kış kendini gösterirken bu yıl aynı yerden çekilen fotoğraf ile örtüşmüyor. Varandaşlar güneşli havanın tadını sahile inerek çıkartıyor. 

Ocak ayının ortasına gelmemize rağmen ne kar, yağmur var ne de soğuk. Yurt genelinde adeta bahar havası esiyor. Güneyde denize bile giriliyor. Aralık ve ocakta mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklara dikkat çeken uzmanlar, beklenen kış havasının şubat başında geleceğine vurgu yapıyor.

Bu yıl beklenen kara kış henüz Türkiye’ye uğramadı. Havalar yurdun birçok kesiminde mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Kayak merkezleri kar yağışına hasret, batı ve kuzey kesimlerde esen lodos da hava sıcaklığını önemli ölçüde hissedilir hale getirdi. Zonguldak’ta geçtiğimiz 2022 yılı Ocak ayında kar etkili olurken bu yıl aynı ayda güneş ışınları adeta yazdan kalma havayı yaşatıyor. 

(Haber: Aytaç Öztürk)

Editör: Haber Merkezi