Tüm işçi emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu, hafta sonu Ankara’da yapılan 14’üncü genel kurulu değerlendirdi.

Tüm işçi emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu , Tüm işçi emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan’ın katılımıyla gerçekleşen 14’üncü genel kurulun Zonguldak’a hayırlı olmasını diledi. 

Sarıoğlu genel kurula iktidar partisi milletvekillerinden katılım olmadığını sadece muhalefet partidi vekilinin katılım sağladığını belirterek; “Siyasetçilerin emeklileri sevmek sorunda olduğunu ve Türkiye’de 13,5 milyon emekli olduğunun altını çizerek; “Tüm İşçi Dul Yetimler Derneği Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak bugün genel merkez genel kurulu hakkında açıklama yapma gereği duydum. Biz aylardır yıllardır itibak yasamız çıksın sağlıksa kesilen katkı payları kesilmesin her iki dini bayramda verilen ikramiyeler en az askeri ücret seviyesinde olsun diye mücadele veriyoruz. Bizim genel merkezimizin 14’inci genel kurulu Ankara’da yapıldı. Genel kurala başta cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm siyasi liderler davet edildi. Bizde Batı Karadeniz Bölgesi olarak bütün şube başkanlarımızla yüzlerce delegeyle Ankara’ya genel kurula katıldık. Genel Kurul’da Zonguldak olarak emeğin emekçinin başkenti olarak ağırlığımızı hissettirdik. Şimdiden iktidar partisi yetkililerinden genel kurula katılan olmadı. Muhalefet partileri genel başkan vekili bazı milletvekilleri katıldı. Emeğin emekçi kenti Zonguldak’ta Ankara’da gücümüzü hissettirdik. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’da kongreye katılarak bizlere onurlandırdı. Biz emekliler olarak vatansız bayraksız yaşayamayız. Biz devletimizi bayrağımızı seviyoruz. Siyasetçilerde bizleri sevmek durumunda. Sevmek mecburiyetinde. Zonguldak’ta 165 bin emekli var. Türkiye’de 13,5 milyon emekli var. Aile bireyleri ile biz 30 milyon insanız. Bizi dinlememezlik yapamazlar. Yapanlar sukete hayale uğrar. Biz yaşlı insanlarız. Yaşlıların bedduasını almayın diyorum. Duasını alın. Onun için bizler dinleyin çağırın görüşelim. Bizim genel başkanımız Satılmış Çalışkan Ankara’da. Bizler cumhurbaşkanımızla görüşmek istiyoruz. İyi olun aksi takdirde bu dere geçilmez” dedi.
Haber: AYTAÇ ÖZTÜRK

Editör: Haber Merkezi