ÖZEL HABER 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaratığı ağır yıkım ve özellikle barınma ve beslenme sorunlarının ardından 10 ilden büyük göç başladı. Depremden en çok etkilenen ve 13.4 milyona ulaşan 10 ilin nüfusu hızla diğer büyük şehirlere kayıyor. Göç alan iller arasında Zonguldak’ta olunca ev kiralarında bir değişim oluyor mu? Emlakçılar ve vatandaşlar yorumladı. 
Deprem sonrası yaşanan koordinasyonsuzluk, yardımlara rağmen barınma ve beslenme sorununu engelleyemedi. 10 ilden Zonguldak’a büyük göç var.

GÖÇ İLE KİRALARDA ARTIŞ OLACAKTIR 

Zonguldak’ta emlakçı Şerafettin Tanrıkulu, kiralarda minimum bir artış olacağına dikkat çekerek, “Kentte ev kiralarında minimum bir oynama olacaktır. Eğer evsahibinin eşyaları sıfır kullanışlıysa 500 TL bir artış yapabilir. Zamana yayılarak belli bir artış olur ancak şu an şikayete bağlı bir artış söz konusu değildir. Kente göç gelen depremzedelerden başvuranlar oldu ancak şu anda elimizde kiralık daire mevcut olmadığı için olumlu cevap veremedim. Zonguldak’ta çok konut olmadığı için kiralık ev sıkıntısı yaşanıyor. Artan göçün ardından tabii ki işler açılacaktır ama bana bir depremzede gelse ben komisyon talep etmem” dedi. 


BİRAZ DAHA VİJDANLI OLUNMALI

Konuya ilişkin vatandaşların yorumu ise şöyle; “ haftada bir etiket değişen marketlerin ardından emlakçıların ya da ev sahiplerinin fırsatçılık yapması normaldir. Onlarda kendilerine göre haklıdır diye düşünüyoruz. Sonuç itibarlı hayat çok pahalı ve neresinden tutarsan elinde kalıyor. eğer 5000 liralık kira eğer 7:30 olursa bunları zaten fırsatçılıktır. Özellikle deprem bölgesinden gelenler için biraz daha vicdanlı olunmalıdır” şeklinde yorumlandı. 

(Haber: Aytaç Öztürk)

Editör: Haber Merkezi