Filyos Gökçeler Köyü mevkiinde yapılması planlanan Entegre Gübre Üretim Tesisleri'nin ÇED raporuna ilişkin yürütmenin durdurulması için açılan davanın keşfi 24 Kasım'da gerçekleştirilecek.
Çaycuma-Filyos vadisinde yapılması planlanan Entegre Gübre Üretim Tesisleri için verilen "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna ilişkin olarak,yürütmenin durdurulması için Filyos Havzasını korumak amaçlı açılan davanın keşfi 24 Kasım 2022 Perşembe günü saat 11.00 de yapılacak.

Çaycuma Çevre Gönüllülerinden Cafer Özyurt, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,  "Değerli Çaycuma Çevre Gönüllüleri sayfa dostları
Çaycuma-Filyos Vadisi'nde yapılması planlanan "Entegre Gübre Üretim Tesisleri için verilen "Çevresel Etki Degerlendirmesi (ÇED) raporuna ilişkin olarak,yürütmenin durdurulması için Filyos Havzasını korumak amaçlı 12 arkadaşımızın açmış olduğu dava keşif aşamasına gelmiştir.
24 Kasım 2022 Perşembe günü saat 11.00 de keşif yapılacaktır.
Havzamıza, suyumuza, verimli tarım arazilerimize sahip çıkmak ve gelecek nesillerimize temiz, sağlıklı, yaşanılır bir dünya bırakmak istiyoruz diyen doğa ve çevre dostu olan; Filyos havzasında yaşayan herkesi keşif anında, keşif alanında (Filyos Gökçeler köyü mevkiinde) yanlarında görmek istiyorlar"dedi.
(Haber-NERİMAN DENGİZ)

Editör: Haber Merkezi