Kahramanmaraş depremi, Türk Milleti'nin birlik ve dayanışma duygusunu bir kez daha ortaya çıkardı.

Kara günde milletimizin yaralarını sarmak, maddi-manevi deprem felaketine uğrayan insanlarımızın yanında olmak, bu büyük felaketin ardından deprem bölgesindeki insanlarımıza yalnız olmadıklarını hissettirmek, yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için milli, insani ve vicdani bir görev olarak kabul ediliyor.

Yurt dışında, " Gurbetteki Zonguldak " her zaman bu konularda öncülük ve duyarlılık ile hareket eden bir davranış gösteriyor.

Almanya'da, Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızı bir çatı altında toplayıp, birlik ve kaynaşmayı sağlamak, gurbetçilerimizin yaşadıkları dış ülkelerdeki hak ve hukukunu savunmak üzere kurulmuş olan çok sayıda dernek var.

Almanya, Belçika, Hollanda ve daha bir çok Avrupa ülkesinde yaşayan yoğun Zonguldak nüfusu, bu derneklerin faaliyetlerine destek oluyor.

Özellikle, Ana Vatan Türkiye'de bir insanımızın ayağına taş değse, gurbetçilerimiz hemen harekete geçiyor, ellerinden gelen maddi-manevi desteği fazlasıyla sağlıyor.

Kahramanmaraş ile birlikte 10 ilimizde yaklaşık 30 bin can kaybı ve binlerce yaralı ile ağır bina yıkımlarına neden olan iki büyük deprem sonrasında yurdun dörtbir yanından gelen yardım ve destek kapmanyalarına Avrupa Zonguldaklılar Derneği ile Avrupa Devrekliler Derneği de önce 7 TIR yardım malzemesi ile katıldı, şimdi de BİN ADET jenaratör Türk Hava Yolları uçağı ile deprem bölgesine ulaştırılacak.

Jenerötör deprem bölgesinde en çok ihtiyaç duyulan malzemeler arasında...

Dernekler, deprem bölgesine gönderilecek jeneratör sayısını 5 BİN'e ulaştıracaklarını açıkladı.

Helal olsun !..

Gurbetteki Zonguldaklılar'a binlerce kez helal olsun.

Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak ve Avrupa Devrekliler Başkanı Mustafa Yağcı'nın şahsında gurbetteki Zonguldaklı hemşehrilerimizi deprem bölgesindeki kardeşlerimize gösterdikleri vefa nedeniyle bir kez daha kutluyoruz.

Her ne kadar tevazudan vazgeçmese de, bu türlü yardım organizasyonları ile gurbette yaşayan vatandaşlarımızın hak ve hukukunun korunmasında NRV Star Gazetesi imtiyaz Sahibi, gazeteci Mustafa Tığlı'nın büyük emeği ve katkısı da bulunuyor.

Sadece Almanya'da değil, Avrupa'nın diğer ülkelerinde yaşayan Türklerin de güçlü sesi olan gazeteci Mustafa Tığlı, milli ve manevi konularda duyarlılığı ile tanınıyor.

Kuzey Ren Vestfalya bölgesinde etkili yayınları ile dikkat çektiği gibi, ülkedeki Türk ve Alman makamları tarafından iyi tanınan ve itibar edilen bir gazeteci…

Ece Bebek Davası'nda çok etkili oldu, katı tutumu ile tanınan Alman Gençlik Vakfı tarafından haksız yere ailesinden alınan Ece Bebek'in ailesine iade edilmesinde çok önemli etkisi oldu.

Önceden yayınlanmış yazılarımızdan birinde " Sılada bir, gurbette bin Zonguldak " başlığı kullanmıştım.

Bu doğru bir tespittir…

Yurt içi ve yurt dışında olmak üzere gurbette " bin " Zonguldak var…

Ne mutlu onlara ki, "vefa" duygusunu unutmadılar.

Editör: Haber Merkezi