2022'nin ilk 6 ayında  Zonguldak Belediyesi Hali'nde 676 bin lira hal rüsum geliri gerçekleşirken, 2021 yılında 612 bin lira, 2020 yılında ise 378 bin lira Hal Rüsum geliri elde edilmişti

HAL RÜSUM GELİRİ ARTTI

Zonguldak Belediyesi Hal Müdürü Uğur Çebi yaptığı açıklamada, 2020 yılında 378 bin lira, 2021 yılında 612 bin lira Hal Rüsum gelirinin gerçekleştiğini, 2022 yılının ilk 6 ayında ise 676 bin lira Hal Rüsum gelirinin gerçekleştiğini söyledi.

Zonguldak Belediyesi Hal Müdürü Uğur Çebi, 2022 yılında 1 milyon liranın üzerinde hal rüsum gelirinin gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti.

SEBZE MEYVE FİYATLATLARININ YÜKSEKLİĞİNİN ANA SEBEBİ NAKLİYE

Sebze- meyve fiyatlarındaki yüksekliğin ana nedeninin nakliye olduğuna dikkat çeken Belediye Hal Müdürü Uğur Çebi, "Geçen yıla oranla akaryakıt giderleri yüzde 200-300 artmış durumda. Dolayısıyla uzak yerlerden gelen ürünlerin nakliyesi fiyatlara otomatikman yansıyor ve bu da fiyatların pahalı olmasına sebep oluyor. Nakliye ucuzlarsa fiyatlar da ucuzlar" dedi.

GÜNLÜK 120 TON ÜRÜN GİRİŞİ OLUYOR

Çebi, hale günlük 120- 130 ton arası ürün giriş çıkışının yapıldığını, Zonguldak'ta ki Akbal ve Heybem gibi marketlerin meyve sebze ihtiyaçlarının hal den karşıladığını ifade etti.

HAL TAŞINABİLİR

Zonguldak Belediyesi hal Müdürlüğü Uğur Çebi,  halin önümüzdeki zamanlarda daha farklı bir alana taşınmasını düşünüldüğünü kaydetti. Çebi, zincir marketlerinin meyve sebze ihtiyacını halden karşılamadığını ve bu konun da Yeni Hal Yasası ile birlikte çözüme kavuşacağını ifade etti.

Çebi halde bulunan esnafları günlük olarak ziyaret ettiğini ve sorunlarla da ilgilendiklerini söyledi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi