Milliyetçi Hareket Partisi  MYK üyesi  Murat Kotra, MHP İl Başkanı  Varol Demirköse, İl Başkan Yardımcısı  Saruhan Çınar, Enerji Piyasası Düzeleme Kurulu tarafından alınan karar sonrası sıkıntıya giden yerli kömür işletmelerinin sorunlarının çözülmesi için girişimlerini sürdürüyor. 

Kotra, Demirköse ve Çınar, konu ile ilgili fikir alışverişi yapmak için özel kömür işletme sahiplerini ziyaret ediyor. Demir Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı  Salih Demir’i ziyaret eden  MHP heyeti sonunun çözülmesi için Mecliste ellerinden geleni yapacaklarını belirtiler.

Bu sıkıntının çözüleceğine inandığını belirten MHP MYK Üyesi Murat Kotra, yaptığı açıklamada şunları söyledi :

"Biz konuya hakimiz. Bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Şirket sahibi arkadaşlarımızla görüşüyoruz.Perşembe günü partimizin merkez yönetim kurulu toplantısı var. Meclis açılmadan toplantımızı  gerçekleştireceğiz.Bu konudaki çalışmalarımız ve il başkanımımızın bize verdiği dosyalarla ilgili tekrar bir hatırlatmada bulunacağım.Bu konunun üzerinde duruyorum.Zonguldak’ın mutlu olmasını istiyoruz.Moralsiz bir Zonguldak istemiyoruz.İş insanlarının desteklenmesini istiyoruz.Teşviklerle ilgili görüşmelerde bulunduk. İnşallah bu sıkıntılı günleri aşacağız. Almış olduğumuz bilgiler ve duyumlarda bu sıkıntının çözüleceğine inanıyorum. Hatadan dönülecektir." şeklinde konuştu.

MHP heyetinin konuya sahip çıkmasından memnuniyet duyduklarını belirten Salih Demir” Sorunun çözülmesi için girişimlerini sürdüren  MHP MYK Üyesi Murat Kotra, İl Başkanı Varol Demirköse ve İl Başkan Yardımcısı  teşekkür ediyoruz. Özel kömür işletmesi sahibi arkadaşlarımızla  görüşmeler yapıyorlar. Konu ile ilgili Ticaret ve Sanayi  Odası’ndan  gerekli raporları genel merkezlerine iletmişler. Konunun üzerine eğiliyorlar. Biz problemlerimizi anlattık. Çözüm noktasında ellerinden geleni yapcaklarını ilettiler. Başkanlarımızın Ankara’da bize verecekleri destek çok önemli.kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

Öte yandan, MHP MYK Üyesi Murat Kotra ve İl Başkanı Varol Demirköse ile İl Başkan Yardımcısı Saruhan Çınar'ın bölgedeki diğer rödövans işletmelerini de ziyaret ederek, işletmecileri ile bilgi alışverişinde bulunacakları öğrenildi.

HABER : Neriman Dengiz

Editör: Haber Merkezi