Zonguldak Belediyesi tarafından, deprem bölgesine destek amacıyla Gazipaşa Caddesi'nde kermes düzenlendi.  

Kermesin açılışına, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar, Ak Parti İl Başkanı Muammer Avcı, Zonguldak Belediye Başkan Vekili Sinan Toprak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz,  AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Vekili Veli Köktürk, İl Müftü Yardımcısı Tahir Erçin, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. 

İl Müftü Yardımcısı Aşır Durgun tarafından okunan duaların ardından kermes açıldı. 

Kermeste gönüllüler tarafından hazırlanan yiyecekler satışa sunuldu. Kermesten elde edilecek gelir depremzedelere aktarılacak. 

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, “Başkanlığımızın kordinesinde sizlerle beraber kermesi gezdik. Özellikle başta belediye başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Malumuz olmak üzere ülkemiz ciddi bir afetle karşı karşıya. Asrın felaketi ile karşı karşıya geldik. İlk günden itibaren ülkemizin her yöresinden insanlarımız ile dünyada ülkemizde gönül birliği yapmış insanlar yardım seferberliği başlattı. İlimiz deprem bölgesinde yaralarını sarma noktasında destek verme konusunda büyük bir yarış içerisine girdi. İlimizden başta madencilerimiz olmak üzere arama kurtarma ekiplerimizle AFAT'ımızla, KIZILAY'ımızla yardımda bulunduk. Bulunmaya devam ediyoruz. Bu yarayı el ele vererek saracağız. Birlik olma konusunu en iyi şekilde başaracağız. Bundan sonra da bütün vatandaşlarımızdan yardımların devam etmesini talep ediyoruz. Bundan sonra gıda ile ilgili ihtiyaçlar olacaktır. Vatandaşlarımız gıda konusunda yardımları gerek Valiliğimiz üzerinden, gerekse AFAD üzerinden yapacakları yardımlarla devam ettirebilirler. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Aytaç Öztürk-Görüntülü

Editör: Haber Merkezi