Avrupa Devrekliler ve Zonguldaklılar Derneği'nden, deprem bölgesine jeneratör desteği

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili vuran 7.7 ile 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından Almanya’da yaşayan Türkler, yardımlarına devam ederken, yardımların alanı genişletti. Kuzey Ren-Vestfalya ( KRV ) eyaletinde faaliyet gösteren Avrupa Zonguldaklılar Derneği ve Avrupa Devrekliler Derneği deprem bölgesine gönderdikleri 7 adet yardım tırının ardından, şimdi de deprem bölgesinde kullanılmak üzere depremzedelerin kullanımına uygun jeneratör kampanyası başlattılar. Zonguldaklı İş insanı Mevlüd Özcan'ın organizasyonu ile şimdiye kadar bin adet adet jeneratör temin edildi.

Bin adet jeneratör, THY Kargo uçağı ile gönderildi.

Almanya'dan gazeteci Mustafa Tığlı'dan alınan bilgiye göre, hedeflenen, 5 bin adet jeneratörün, iki gün içerisindeki bağışlarla ilk 1000 adet olan kısmı ilgili firmadan teslim alındı. Jeneratörlerin ilk etabı, başkonsolosluk himayesinde, Türk Hava Yolları ( THY ) Kargo uçağı ile hızlı bir şekilde deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

''Mağdur olan kardeşlerimizi soğukta ve karanlıkta bırakmayacağız ''

Yardım kampanyası ile ilgili konuşan Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, jeneratör kampanyasının tüm hızıyla devam ettiğini ifade ederek, herkesi kampanya destek olmaya davet etti.

Başkan Karakulak, jeneratörlerin, deprem bölgesinde önemli bir ihtiyaç olduğuna vurgu yaparak, jeneratörlerin hızlı ve güvenli bir şekilde THY Kargo uçağı ile deprem bölgesine ulaştırılacağını söyledi. Başkan Karakulak, '' Deprem olduğu günden itibaren, depremzedeler için seferber olduk. Giyecek ve battaniye ağırlıklı ihtiyaç malzemelerinin dışında, şimdi de en önemli malzemelerden biri olan jeneratörler için harekete geçtik. Bu anlamda derneklerimiz, iş insanlarımız ve hayırsever vatandaşlarımız öncülüğünde bir yardım kampanyası başlattık. Başkonsolosluğumuz himayesinde yardımlarımız devam ediyor. Aç kalırız açıkta kalırız ama asla depremde mağdur olan kardeşlerimizi soğukta ve karanlıkta bırakmayacağız '' dedi.

Devletimizin yanındayız.

Avrupa Devrekliler Derneği Başkanı Mustafa Yağcı'da, desteklerinden dolayı herkese teşekkür ederek, jeneratör ve sağlık malzemesi yardımının son güne kadar devam edeceğini söyledi. Başkan Yağcı, Avrupalı Türkler olarak, devletimizin ve depremzedelerin yanınızda olduklarını ifade etti.

Jeneratör yardımlarının 5 bin adet sayıya ulaşıncaya kadar devam edeceği belirtildi.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi