*** Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Ak Parti Genel Merkezi'nce kendisine sunulan 4 aday arasından seçilerek Zonguldak İl Başkanlığı görevine atanan Muammer Avcı'ya karşı, parti içindeki bazı kişi ve gruplar tarafından yıpratma kampanyası başlatıldı.

İl yönetimi dışında kalan bazı partililerle, 2023 Haziran ayında yapılacak olan milletvekili genel seçiminde Muammer Avcı'yı kendilerine rakip olarak gören Ak Parti'li bazı siyasetçilerle, onları destekleyen bazı siyasiler Muammer Avcı'nın il başkanlığında zafiyet gösterdiği gibi bir izlenim oluşturmaya çalışıyor.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tercihini beğenmeyen ve Muammer Avcı'nın il başkanı olmasını istemeyen çevreler, sistematik biçimde Muammer Avcı aleyhinde zemin oluşturma çabası içinde bulunuyor.

***Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığı görevine atanması ile birlikte bazı yeni isimlerle birlikte, eski yöneticilerden de il yönetimine dahil eden Muammer Avcı, seçim sürecinde partinin kırılıp dökülmemesi için dengeli bir yönetim listesi oluşturduğunu ve bundan sonraki süreçte hiçbir dargınlığa-kırgınlığa meydan verilmeden 2023 Haziran ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi'ne hazırlanıp, Ak Parti'ye en yüksek oyun kazandırılmasının hedef haline getirilmesini istemişti.

Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığı görevine atanmasının ardından tüm ilçe başkanları, belediye başkanları ve teşkilat yöneticileri ile toplantılar düzenleyip, seçim stratejisi üzerine istişareler yapan Muammer Avcı, parti yönetimlerinde görev alan herkesin parti disiplinine uyması yönünde kararlılık göstermiş, bu arada Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan ve diğer belediye başkanları ve il-ilçe yöneticileri ile çeşitli toplantı ve ziyaretler gerçekleştirmişti.

*** Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Zonguldak İl Başkanlığına atanan Muammer Avcı, daha il başkanı olmadan önce özellikle ilimizin fiziki sorunlarının çözümünde etkili olmuş, bakanlıklar ve genel müdürlükler nezdinde yaptığı girişimlerle karşılaşılan sorunların kısa sürede çözülmesini sağlamıştı.

Ak Parti Hükümeti tarafından ilimize yapılan yatırımları en iyi şekilde görselleri ile birlikte kamuoyuna tanıtan Muammer Avcı, il başkanı olarak atandıktan sonra teşkilat yöneticileri ve belediye başkanları ile birlikte vatandaşların sorunlarını ayağına giderek dinleyen, sorunları yerinde tespit eden, devam eden yatırımları bizzat takip eden bir çalışma temposu ile hareket ediyor.

Seçim sürecinin ve adaylık beklentilerinin yoğunlaşması ile birlikte Muammer Avcı'dan rahatsızlık duymaya başlayan bazı parti içi çevrelerce il başkanına yönelik spekülasyonlar üretilmeye başlandı. Buna karşın, Ak Parti'nin bütün ilçe başkanları Muammer Avcı'ya tam destek veriyor, parti tabanı da Muammer Avcı'nın çalışmalarını takdirle karşılıyor.

AK PARTİ İÇİNDE,  AK PARTİ Mİ VAR ?..

*** İlimizde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığı ile tanınan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 4 aday arasından Zonguldak İl Başkanlığına atanan Muammer Avcı'nın ayağının tozuyla parti içindeki muhalif kesimler tarafından eleştiri yağmuruna tutulup, yıpratma kampanyaları oluşturulması " Ak Parti içinde Ak Parti mi var?" sorusunu gündeme getiriyor.

Ak Parti'nin "resmi" il başkanına rağmen, partiyi yönetmek isteyen ve Muammer Avcı'yı engel olarak gören siyasetçilerin, partiyi değil, sadece kendi siyasi ikballerini düşündükleri belirtiliyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi