Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın, Çaycumaspor'u "eşeğe" benzetmesi kamuoyunda yoğun tepkiyle karşılandı, Çaycuma halkı ve spor çevreleri Kantarcı'yı ayıpladı, temsil ettiği ilçenin adını taşıyan spor kulübüne "teşbih" yolu ile de olsa böyle bir tanımlama yapması, Çaycumaspor'a gönülden bağlı insanlar üzerinde büyük bir üzüntü ve rahatsızlık oluşturdu.

Bu üzüntüyü en çok duyanlardan biri de, her zaman "Çaycuma" konusundaki hassasiyeti ile tanınan, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi, ZONSİAD Başkanı ve Zonguldak Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Nejdet Tıskaoğlu oldu.

Konuyla ilgili açıklamasında, Bülent Kantarcı'nın "tavan" yapmış egosunu yer yer çok sert ifadelerle, yer yer de "hicvederek" eleştiren Nejdet Tıskaoğlu, Bülent Kantarcı'ya birçok siyasetçi veya vatandaş tarafından atfedilen "ego" konusunu en iyi tanımlayanlardan biri oldu.

"Ego" dediğin ne ola ki !..

İnsanoğlu, yükseldikçe daha çok tevazu sahibi olur, mevki-makam sahibi oldukça, zenginliğine zenginlik kattıkça daha alçakgönüllü, daha özgüvenli, daha halka yakın olur.

Bu bir asalet ve nezaket göstergesidir.

Urumeli'nde paşa torunu gibi, esip gürlemeye, kendinden başkasını tanımayan, kendi hatalarını görmeyip, hep başkalarında hata arayan, hep kendini haklı, başkalarını haksız gören, kendini beğenmiş, kerameti kendinden menkul kişilik özelliği, olaylara ve insanlara bakış açışı ile toplumda üzüntü ve rahatsızlık oluşturan söz ve davranışların kaynağı haline de geliyor.

Bülent Kantarcı'nın, şu anda, "nitelikli dolandırıcılık" şüphelisi olarak tutuklu bulunan eski kulüp başkanı ile arasındaki anlaşmazlık ile Çaycumaspor'un tüzel kişiliğini birbirine karıştırmaması gerekiyordu.

Kaldı ki, Nejdet Tıskaoğlu'nun açıklamasında, kulübün bu kişiye Bülent Kantarcı tarafından teslim edildiği de ifade ediliyor.

***

Çaycumaspor konusuna gelince…

Çaycumaspor Kulübü'nü tenzih ederim…

Çaycumaspor "eşek" değildir, temsil ettiği ilçenin adını taşıyan bir spor kulübünü "eşek" benzetmesi ile tanımlamak, o spor kulübüne gönül vermiş insanları da rencide etmek anlamına gelir.

Çaycuma bunu hak etmemiştir, Çaycumaspor taraftarları bunu hak etmemiştir, bu takımın kurucuları, sahada ter döken futbolcuları bunu hak etmemiştir.

***

İlimizde, tüm ilçe, belde ve köylerimizin "çatı" kulübü Zonguldak Kömürspor olmak üzere, hemen her ilçemizin ve beldemizin adını taşıyan spor kulüpleri var.

Birçoğu belediyelerin spor kulübü olarak faaliyet gösteriyor.

Bazı belediye başkanlarımız "kulüp başkanlığı" görevini de üstleniyor, 

Siyasi kimlikleri önemli değil…

Belediye başkanları, şehirlerinin, beldelerinin adını taşıyan spor kulüplerine tam destek veriyor.

Onlar temsil ettikleri ilçelerin, beldelerin adını taşıyan spor kulüplerini "eşeğe" benzetmiyor.

Sporcuları ile ağlayıp, sporcuları ile gülen belediye başkanlarımız var.

Ereğli'de böyle, Devrek'te, Çaydeğirmeni'nde böyle…

Gelik'te, Kilimli'de böyle…

Diğer tüm ilçe ve beldelerimizde spor kulüpleri ile belediye başkanları arasında hiçbir sorun yaşanmıyor, belediye başkanları ilçe ve beldelerinin adını taşıyan spor kulüplerine destek sağlayıp, onların başarılı olması için ellerinden geleni yapıyor.

Sadece Çaycuma'da "problem" yaşanıyor.

Acaba, az önce sözünü ettiğimiz bütün o ilçe ve beldelerin belediye başkanları mı hatalı, yoksa il düzeyinde ilçesinin adını taşıyan spor kulübü ile problem yaşayan tek belediye başkanı olan Bülent Kantarcı mı?..

Bülent Kantarcı'ya sorulsa sütten çıkmış ak kaşık misalidir.

Herkes eğri, Kantarcı doğru !..

Öyledir zahir, öyledir...

Kantarcı'nın egosu ile halet-i ruhiyesi böyledir.

Erhan ÇAKMAK

Editör: Haber Merkezi