TMMOB maden mühendisleri odası Zonguldak şubesi başkanı Çağlar Öztürk Türkiye Taş Kömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu'na sahip çıktı.

Türkiye Taş Kömürü kurum Kazım Eroğlu ile AKP ilçe Başkanı Sedat Demirci arasında yaşanan tartışmayı değerlendiren Maden Mühendisleri Odası Başkanı Çağlar Öztürk, küfürleşme iddiası konusunda bir şey diyemeyeceğini ancak madene güvenlik açısından dışarıdan bir insanın ocağa girilmesi izninin kurumun, Genel müdürlüğü'nün insiyatifinde olduğunu belirtti.

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu'nun güvenlik açısından ilçe başkanına izin vermemesinin doğal olduğunu belirten Mühendisleri Odası Başkanı Çağlar Öztürk, "Herkes kafasına göre ocağa giremez" diyerek şunları söyledi;

"TTK Genel Müdürü ile AK Parti Kilimli İlçe Başkanı arasında geçen konu aslında bizi ilgilendirmez, kendi kişisel meseleleri. Ama biz bu konuda Genel Müdürümüzü destekleriz.
Ocağa girip girmeme ve kimlerin gireceği konusunda sorumlu kişi TTK Genel Müdürüdür. Bu sorumluluğu her hangi Milletvekili veya  İl, İlçe başkanıyla paylaşmaz. Bu tamamen TTK'nın sorumluluğu olan bir konudur. Bu nedenle ocağa her hangi birini sokup sokmamak kendi kararına aittir. Asla her hangi birisi TTK Genel Müdürüne baskı yapamaz. Ocakta oluşabilecek her hangi bir aksilik ve kazada hesap verecek kişi TTK'dır. İzin vermemeleri çok doğaldır."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi