Çaycuma OSB'den 30 ülkeye ihracat yapan Nersoy Tekstil yargıya gidiyor

*** Çaycuma OSB'de mülkiyeti kendine ait 7 bin metrekare alanda kurulu tekstil fabrikasında 289 personelle üretim faaliyetine devam eden ve yaklaşık 30 ülkeye ihracat yapıp, dünyaca ünlü markalara üretim yapan NERSOY TEKSTİL, son günlerde firmanın tüzel kişiliğine ve yönetim kademesine yönelik iddialar karşısında sessizliğini bozarak açıklama yaptı.

Firma yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, iddiaların hiç bir şekilde gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, kadın ve erkek bazı işçilerin iş akitlerinin fesh edilmesinin sendikalı olmaları nedeniyle değil, ülkemizde ve dünyada yaşanmakta olan ekonomik sorunlar nedeniyle "küçülme" kararı alınması ve bu kararın firma tarafından çalışmalarında verimli olamayan, iş akışını ve iş disiplinini aksatan personelin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve varsa diğer bütün hak edişlerinin ödenerek, işten çıkarılması şeklinde uygulandığı ifade edildi.

Açıklamada,personel arasında bir-iki kişinin firma çalışanlarının tanıklığı ile sabit olacak şekilde firma yönetimi tarafından asla kabul edilemeyecek davranışlarda bulunmaları nedeniyle işten çıkarıldıkları da belirtildi.

*** Açıklamada, Öz İplik İş Sendikası'nın, firmada çalışan personelle ilgili üye çalışması yapacağına dair firma yönetimine hiç bir bilgi vermediği, herhangi bir başvuruda bulunmadığı belirtilerek, gerek anılan sendika yöneticileri, gerek firmanın küçülme politikası sonucunda, iş ortamına uymakta zorluk çekmeleri nedeniyle işten çıkarılan personel tarafından basın - yayın organlarına yapılan açıklamalarda, gerek OSB içinde firma önünde yapılan eylem ve gösterilerde seslendirilen iddiaların tamamen gerçek dışı, çirkin söylemler olduğu vurgulandı.

Taciz, istirahat saatlerine müdahale edilmesi, tuvalet kapılarının kapatılması ve hamile kalma yasağı gibi söylemlerin tamamen uydurma ve provakatif söylemler olduğu belirtilen açıklamada, firmanın ve yöneticilerinin itibarını hedef alan bu iddialar karşısında gerekli yasal işlemlerle birlikte hukuk sürecinin başlatıldığı ifade edildi.

NERSOY TEKSTİL 13 YILDIR ÇAYCUMA'DA

*** Dünyanın ünlü markalarına tekstil üreten ve 30 ülkeye ihracat yapan NERSOY TEKSTİL'in Çaycuma OSB'de mülkiyeti kendine ait 7 bin metrekare alanda kurulu bir fabrikası bulunuyor.

Gaziantepli bir aile tarafından İstanbul'da kurulan firmanın, İstanbul'daki fabrikayı kapatarak yaklaşık 13 yıl önce Çaycuma'ya geldiği ve Zonguldak'ta kalıcı bir firma olarak kesintisiz üretime devam ettiği bildiriliyor.

Firmada çalışanların tamamen yasal koşullara uygun olarak çalıştığı, maaş, özlük hakları ve sosyal haklarında hiçbir aksama olmadığı, personele servis ve yemek olanağı sağlandığı, gerekli eğitimlerin firma tarafından verildiği belirtiliyor.

NERSOY TEKSTİL'e yönelik karalama kampanyasından halen fabrikada çalışmakta olan yüzlerce personelin de son derece rahatsızlık duyduğu ifaoe ediliyor.

Öte yandan gerek OSB yönetimi, gerek OSB'de bulunan diğer firmalar tarafından gerek sağladığı üretim, gerek bölge insanına sağladığı istihdam ve katma değer nedeniyle NERSOY TEKSTİL örnek kuruluşlardan biri olarak gösteriliyor.

ÜNLÜ FİRMALAR DENETLEMEYE GELİYOR

Yurt dışına ünlü firmalara tekstil üreten NERSOY TEKSTİL, yılın belirli zamanlarında bu firmaların temsilcileri tarafından denetleniyor. Üretimde kalite standartlarına büyük önem veren ve bu nedenle personel eğitimini birinci derecede öne çıkaran firmanın, kalite ve verimlilik esaslarına dayalı bir çalışma sistemi ile sektörde önemli bir yere sahip olduğu bildiriliyor.

Firmanın tüzel kişiliği ve yönetim kademelerine ilişkin haksız eleştiri ve ağır hakaretlerin cevapsız kalmayacağını hatırlatan firma yetkilileri, " Firmamıza yönelik çirkin iftira ve hakaretlerin, haksız hukuksuz söylemlerin hesabı mutlaka yargı huzurunda sorulacaktır. İddiada bulunan, bu iddiasını ispat etmekle yükümlüdür. Aksi halde müfteri olur. Bu nedenle, sorumluları hakkında avukatlarımız aracılığı ile hukuk süreci başlatılmıştır" denildi.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi