Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimde engellilerinde de listede yer alması gerektiğini açıkladı.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin,”Bu noktada elimizdeki bütün siyasi partilere müracaat eden engelli adaylarımızın milletvekili adaylarımızın listelerde yer alması”dedi

Şirin açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Türkiye sakatlar derneği olarak bilindiği gibi önümüzdeki yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve normal meclis için yapılacak olan milletvekilleri seçimine hazırlıklar ve aday süreci başlanmış bulunuyor. Türkiye genelinde her seçimde olduğu gibi bu seçimde de engelli arkadaşlarımız büyük heves ve isteyerek aday adayı oluyorlar. Başta Genel başkanımız olmak kaydıyla İstanbul’da Türkiye’nin bütün şehirlerinde engellilerimiz müracaatlarını yapıyorlar. İlimizde de bugüne kadar bize gelen bilgiler dahilinde iki tane arkadaşımız adayı adayı oldular. Tabi siyasi partilerimizin bu noktada kontenjanları bulunmuyor. Yani engellilere milletvekili seçilebilecek yerde kontenjan vermeleri gerektiği kendi tüzüklerinde de belirtiliyor ama maalesef bu zamana kadar istenilen derecede bu uygulamaya yapılmadığı bir gerçektir. Ben buradan bütün siyasi partilere sesleniyorum engellilerin sesinin gür duyulması için mecliste mutlaka milletvekili bulundurmaları gerekiyor. Şuandaki orana bakarsanız büyük Türkiye Büyük Millet Meclisinde toplam 30 tane olması bizlerin sorunlarının çözümü noktasında daha fazla etki sağlayacağını biz yürekten inanıyoruz. Bu noktada elimizdeki bütün siyasi partilere müracaat eden engelli adaylarımızın milletvekili adaylarımızın listelerde yer alması için gerekli desteği vermelerini talep ediyoruz . İnşallah bu seçimler ülkemize yurdumuza hayırlı olması temennisi ile bütün adaylara şimdiden başarılar diliyorum”

Belediye Meclis üyesi ve İl Genel meclisi için aday olacağını ifade eden Şirin, “Ben şöyle kendim milletvekili adayı olarak değil ama önümüzde yapılacak olan yerel seçimde inşallah Allah sağlık ve sıhhat verirse önümüzdeki yerel seçimde kesinlikle belediye ve il genel meclisinde bir tanesini mutlaka aday olacağım ve bu sefer Allahın izniyle bu kurumun bir tanesinde mutlaka görev olacağıma yürekten inanıyorum”diye konuştu.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi